Play-offs Dutch League bekend, Defusekids en PSV Esports treffen elkaar

Dutch LeagueNu de laatste speelronde in de Nederlandse League of Legends-competitie Dutch League is gespeeld zijn ook de play-offs definitief bekend. PSV Esports en Defusekids treffen elkaar in de eerste ronde, maar kunnen mogelijk ook de finale tegen elkaar spelen.

Om de eerste twee plaatsen op de ranglijst te behouden, moesten Defusekids en PSV hun wedstrijden winnen en dat gebeurde zonder al te veel moeite. PSV trof tweemaal het al uitgeschakelde Echo Zulu en zette die formatie beide keren zonder problemen opzij. Defusekids had het tegen Dynasty een klein half uur lastig, maar wist de game toen om te zetten in winst.

PSV Esports nam het in de laatste speelronde van de Dutch League twee keer op tegen Echo Zulu en won tweemaal.
Volledig scherm
PSV Esports nam het in de laatste speelronde van de Dutch League twee keer op tegen Echo Zulu en won tweemaal. © META

Alle teams hebben inmiddels twee keer tegen elkaar gespeeld waardoor de play-offs bekend zijn. In de eerste ronde spelen nummers 1 en 2, PSV Esports en Defusekids, voor de derde keer tegen elkaar dit seizoen. De eerste keer was PSV te sterk, maar Defusekids nam revanche in de tweede wedstrijd. De uitslag van de derde confrontatie dit seizoen heeft grote impact op het verdere verloop van de competitie.

Tijd voor play-offs

De winnaar gaat namelijk direct door naar de finale, terwijl de verliezer het eerst opneemt tegen de winnaar van de play-offwedstrijd tussen Team THRLL en Dynasty. Uiteindelijk bepalen de twee overgebleven teams in een onderling duel wie in de grote finale om het kampioenschap gaat strijden.

Het schema van de play-offs van de Dutch League.
Volledig scherm
Het schema van de play-offs van de Dutch League. © META

Programma play-offs Dutch League

17 maart: PSV Esports - Defusekids
19 maart: Team THRLL - Dynasty