Max Verstappen neemt vanavond deel aan Real Racers Never Quit, een initiatief van Team Redline om het gemis van de afgelaste Grand Prix-races te verzachten.
Volledig scherm
Max Verstappen neemt vanavond deel aan Real Racers Never Quit, een initiatief van Team Redline om het gemis van de afgelaste Grand Prix-races te verzachten. © AFP

Max Verstappen vanavond in actie tijdens eerste editie ‘Real Racers Never Quit’

Vanavond is de aftrap van Real Racers Never Quit van Team Redline. De digitale competitie is een alternatief voor alle vanwege de coronacrisis geschrapte Formule 1-races. Onder andere Max Verstappen en McLaren-rijder Lando Norris hebben hun deelname al bevestigd.

Team Redline is een virtueel raceteam dat meedoet aan online autosportraces. Bekende namen als Max Verstappen, Bono Huis en Atze Kerkhof rijden online onder de vlag van Redline. Dit team organiseert nu uit eigen naam een competitie voor professionele rijders die nu door de afgelastingen thuis moeten zitten.

De eerste ronde van Real Racers Never Quit is vanavond vanaf 21.00 uur Nederlandse tijd te volgen via YouTube en Twitch. Onder de deelnemers vinden we onder anderen Verstappen, Lando Norris, endurance-coureur Jordan Pepper en toerwagenrijder Kelvin van der Linde.

 Coronacrisis en Formule 1

Er zijn inmiddels een groot aantal races afgelast door de wereldwijde coronacrisis. Afgelopen weekend werd er al een begin gemaakt met de F1 Esports Virtual Grand Prix Series, het digitale alternatief van de Grand Prix-races die afgelast worden. Op zondag werd de Virtual Bahrain Grand Prix gereden, die door Formule 2-coureur Guanyu Zhou werd gewonnen.