De lightsabers zijn tijdelijk terug in Fortnite. De bekende lichtzwaarden uit Star Wars maken een korte comeback in de game ter ere van Star Wars Day.
Volledig scherm
De lightsabers zijn tijdelijk terug in Fortnite. De bekende lichtzwaarden uit Star Wars maken een korte comeback in de game ter ere van Star Wars Day. © Epic Games

Lightsabers in Fortnite ter ere van Star Wars Day

De lightsabers zijn tijdelijk terug in Fortnite. De wereldberoemde wapens uit Star Wars keren voor beperkte tijd terug in de game, ter ere van Star Wars Day.

Het is voor spelers in Fortnite weer even mogelijk om met lightsabers te vechten. De lichtgevende zwaarden uit de Star Wars-films maken een korte comeback in de game. Ze zijn in vier felle kleuren te vinden in de Battle Royale-modus van Fortnite en vereisen geen bijzondere handelingen om te verkrijgen. Als speler moet je simpelweg de mazzel hebben om het wapen in een kistje te vinden.

In december 2019 maakten de lightsabers al hun opwachting, als onderdeel van een groot Star Wars-evenement in Fortnite. Spelers kregen toentertijd unieke beelden te zien van The Rise of Skywalker. Die beelden werden bovendien ingeleid door een virtuele versie van J.J. Abrams die een praatje hield in de game. Na afloop van de vertoning werd duidelijk dat de lightsaber een nieuw tijdelijk wapen in de game werd.

Star Wars Day

Sinds 2011 wordt 4 mei wereldwijd door fans gevierd als Star Wars Day. In het Engels wordt de datum namelijk als ‘May fourth’ uitgesproken, dat erg veel lijkt op het begin van de herkenbare quote ‘May the force be with you’ die in vele Star Wars-films wordt gebruikt.