Gregory van der Wiel deed in april mee aan een investeringsronde in esports-organisatie FaZe Clan. In totaal werd er ruim 40 miljoen dollar opgehaald.
Volledig scherm
Gregory van der Wiel deed in april mee aan een investeringsronde in esports-organisatie FaZe Clan. In totaal werd er ruim 40 miljoen dollar opgehaald. © Gregory van der Wiel

Gregory van der Wiel investeert in esports: ‘Zelf speel ik nog steeds veel Fortnite’

Steeds meer wereldsterren investeren in esports. De groeiende populariteit van de de game-industrie wekte ook de interesse van ex-voetballer Gregory van der Wiel, die zeven jaar voor Ajax in de eredivisie speelde. Hij deed mee aan een investeringsronde van FaZe Clan, een internationale esports-organisatie, die meer dan 40 miljoen dollar opleverde.

  1. Ook David Beckham wil profiteren van snelgroeiende markt voor esports

    Ook David Beckham wil profiteren van snelgroei­en­de markt voor esports

    David Beckham (45) gaat zich begeven in de wereld van esports. De voormalig Brits voetbalinternational en sterspeler van onder meer Manchester United en Real Madrid neemt een belang in esportsbedrijf Guild Esports, dat volgens zakenkrant Financial Times via een investeringsronde zo’n 25 miljoen pond hoopt op te halen. Met het bedrijf hoopt Beckham mee te profiteren van de groeiende markt voor esports, die de laatste tijd garen spint door de lockdownmaatregelen.