Het zomerseizoen van de LEC begint op vrijdag 12 juni. Het is nog onduidelijk of de wedstrijden in de studio gespeeld kunnen worden.
Volledig scherm
Het zomerseizoen van de LEC begint op vrijdag 12 juni. Het is nog onduidelijk of de wedstrijden in de studio gespeeld kunnen worden. © Riot Games

Europese League of Legends-competitie begint op 12 juni, desnoods alleen online

LECHet zomerseizoen van de Europese League of Legends-competitie (LEC) start op vrijdag 12 juni, zo maakte Riot Games maandagavond bekend. Het speelschema is zo opgebouwd dat er geanticipeerd kan worden op eventuele maatregelen omtrent het coronavirus. De grote finale is op zondag 6 september.

Elk jaar telt de LEC twee seizoenen, waarvan eentje in de lente en eentje in de zomer. De zogeheten Spring Split is twee weken geleden afgerond en werd overtuigend gewonnen door G2 Esports. In de finale versloeg de regerend kampioen rivaal Fnatic met 3-0. Zo sleepte G2 de derde titel op rij binnen.

Het zomerseizoen, officieel Summer Split genaamd, begint op 12 juni en introduceert bovendien een verandering ten opzichte van het afgelopen seizoen. Speelronde 1 en speelronde 8 bestaan uit drie dagen, in plaats van de reguliere twee. In deze speelrondes wordt er op vrijdag, zaterdag én zondag gespeeld. Alle overige speelrondes wordt er alleen op vrijdag en zaterdag gespeeld.

Online of in de studio

Hoe het seizoen precies uitgezet gaat worden, is nog even de vraag. Tegen het einde van het zomerseizoen konden de wedstrijden niet meer in de studio in Berlijn gespeeld worden door de coronacrisis. De teams streden de laatste paar weken online tegen elkaar, vanuit hun eigen gaminghuizen. Ook de finales, die in Boedapest gespeeld zouden worden, werden noodgedwongen via internet afgewerkt.

De finales van komend seizoen staan gepland op 5 en 6 september in het Zweedse Malmö. Of dit evenement doorgang kan vinden, wacht Riot Games nog even af. De organisator werkt intussen ook aan scenario’s waarin de maatregelen rondom het coronavirus tegen die tijd niet verminderd zijn.