Op 1 juni opende het eerste officiële F1 Racing Centre in Utrecht. Het centrum bevat zestig professionele simulatoren. Bezoekers kunnen zich via de website een tijdslot van een uur boeken op een circuit naar keuze.
Volledig scherm
Op 1 juni opende het eerste officiële F1 Racing Centre in Utrecht. Het centrum bevat zestig professionele simulatoren. Bezoekers kunnen zich via de website een tijdslot van een uur boeken op een circuit naar keuze. © ANP

Eerste F1 Racing Centre staat in Utrecht: ‘Echt bedoeld voor de massa’

Op 1 juni opende in Utrecht het eerste officiële F1 Racing Centre ter wereld. Het centrum kent drie grids met elk twintig geavanceerde setups inclusief Fanatec-stuurtjes en stevige gaming PC’s. Zo op het oog specifiek bedoeld voor het bedrijven van simracen en esports. Operations Manager Sebastiaan Smit denkt daar anders over: ,,Het F1 Racing Centre is echt bedoeld voor de massa.”

  1. Ook David Beckham wil profiteren van snelgroeiende markt voor esports

    Ook David Beckham wil profiteren van snelgroei­en­de markt voor esports

    David Beckham (45) gaat zich begeven in de wereld van esports. De voormalig Brits voetbalinternational en sterspeler van onder meer Manchester United en Real Madrid neemt een belang in esportsbedrijf Guild Esports, dat volgens zakenkrant Financial Times via een investeringsronde zo’n 25 miljoen pond hoopt op te halen. Met het bedrijf hoopt Beckham mee te profiteren van de groeiende markt voor esports, die de laatste tijd garen spint door de lockdownmaatregelen.