Rudy van Buren, ooit 's werelds snelste gamer, begon zijn loopbaan op de kartbaan. Tegenwoordig racet hij weer fysiek in de Duitse Porsche Carrera Cup.
Volledig scherm
Rudy van Buren, ooit 's werelds snelste gamer, begon zijn loopbaan op de kartbaan. Tegenwoordig racet hij weer fysiek in de Duitse Porsche Carrera Cup. © Pim Geerts

Coureur Rudy van Buren: 'Sponsoring is het grootste verschil tussen racen in een sim of op het ciruit’

Rudy van Buren is een van de beste simracers van Nederland. De 29-jarige Nederlander begon zijn carrière op de kartbaan, maar moest daar vanwege de hoge kosten mee stoppen. Zijn daaropvolgende overstap naar de sim was zo succesvol dat het hem ook weer kansen op het echte circuit opleverde, maar dat ging volgens de coureur zeker niet vanzelf. „Veel mensen beseffen niet hoeveel marketingwerk er nodig is om te kunnen racen.”

  1. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

    Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

    Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”