G2 Esports en Fnatic staan voor de tweede keer dit seizoen tegenover elkaar in de LEC. De vorige keer won G2 de confrontatie.
Volledig scherm
G2 Esports en Fnatic staan voor de tweede keer dit seizoen tegenover elkaar in de LEC. De vorige keer won G2 de confrontatie. © Riot Games

Absolute kraker in Europese League of Legends-competitie

LECDit weekend staat de ultieme kraker op het programma in de Europese League of Legends-competitie (LEC). G2 Esports en Fnatic hebben een jarenlange rivaliteit en staan deze zaterdag  lijnrecht tegenover elkaar. De winnaar neemt een voorschot op het kampioenschap.

Al jaren zijn Fnatic en G2 Esports elkaars grootste rivalen in Europa. In de eerdere confontatie dit seizoen won G2 zonder enige problemen, maar Fnatic is inmiddels in bloedvorm en lijkt dit keer meer tegenstand te kunnen bieden. De twee teams delen, samen met Origen, momenteel de eerste plaats en de kans is dus groot dat de winnaar van deze wedstrijd het weekend als koploper afsluit.

G2 Esports heeft sowieso een zwaar weekend voor de boeg, want voorafgaand aan de topper tegen Fnatic treedt het vrijdag aan tegen Origen. Ook dit team verkeert in goede vorm en lijkt de voornaamste kandidaat om de gedoodverfde finalisten Fnatic en G2 het leven zuur te maken.

Richting de play-offs

De LEC stevent langzaamaan af op de play-offs, waarbij de bovenste twee teams het grootste voordeel hebben. Na een aantal wedstrijden wordt de grote finale uiteindelijk gespeeld in Boedapest. De twee beste teams nemen het in Hongarije tegen elkaar op om te beslissen wie zich tot kampioen van Europa mag kronen. G2 Esports is momenteel de titelhouder.

Vrijdag 6 februari

18.00: Team Vitality vs Rogue
19.00: Schalke 04 vs MAD Lions
20.00: SK Gaming vs Fnatic
21.00: Excel Esports vs Misfits Gaming
22.00: Origen vs G2 Esports

Zaterdag 7 maart

17.00: SK Gaming vs Schalke 04
18.00: Team Vitality vs Excel Esports
19.00: Rogue vs MAD Lions
20.00: Misfits Gaming vs Origen
21.00: Fnatic vs G2 Esports