was
Volledig scherm
was © ROBIN UTRECHT

Woningmarkt dreigt volledig te ontsporen

Alle seinen staan op rood voor de woningmarkt. Het gemiddelde huis in Nederland was nog nooit zo duur als nu: 292.000 euro. Dat is een stijging van dik 10 procent ten opzichte van vorig jaar. Ondertussen is het aantal te koop staande woningen gedaald naar een dieptepunt. ,,Dit gaat echt de verkeerde kant op'', waarschuwen de makelaars.

 1. Meeste poppodia en festivals ‘met moeite’ voorstander van 2G: 'Op voorwaarde dat het tijdelijk is’
  coronatoegangsbewijs

  Meeste poppodia en festivals ‘met moeite’ voorstan­der van 2G: 'Op voorwaarde dat het tijdelijk is’

  De meeste evenementenmakers in Nederland zijn voorstander van een heropening van de sector met een zogeheten 2G-coronatoegangsbewijs. Met zo'n bewijs mogen alleen genezen of gevaccineerde mensen naar binnen bij een concert of festival. Evenementenmakers stellen wel een harde eis: de maatregel moet tijdelijk zijn en concerten en festivals moeten op honderd procent capaciteit plaats kunnen vinden. ,,Veel van ons kunnen ‘de luxe’ van al te principieel zijn niet meer veroorloven."
 2. Ongeloof om zoveelste persconferentie met slecht nieuws: ‘Geen enkel land in EU heeft dit’
  reacties
  1

  Ongeloof om zoveelste persconfe­ren­tie met slecht nieuws: ‘Geen enkel land in EU heeft dit’

  Met de hele familie zingen rond de kerstboom of lekker met het gezin uit eten: we zullen het opnieuw uit ons hoofd moeten zetten. De avondlockdown in Nederland wordt met drie weken verlengd, deels vanwege de onrust die is ontstaan rond de nieuwe omikronvariant. Is er begrip vanuit de branches, of had het kabinet anders kunnen of moeten besluiten? Een overzicht van alle reacties.