Volledig scherm
PREMIUM
Paul Stamsnijder, merken- en imagodeskundige © Erik van 't Woud

Winst is uit, moraal is in: ‘Bedrijven kunnen zorgen om milieu niet negeren’

Interview merkendeskundigeTien jaar na de financiële crisis zijn winst en aandeelhouderswaarde voor bedrijven niet langer het hoogste goed, de maatschappij eist een positieve bijdrage. Reputatiedeskundige Paul Stamsnijder schreef er een boek over. ,,Moraal is te lang het ondergeschoven kind binnen organisaties geweest.’’

Ja, een jeukwoord is ‘purpose’ (zingeving, bedoeling) wel een beetje, erkent Paul Stamsnijder. Toch is er geen betere titel denkbaar dan Purpose - Het verhaal van de moraal, stelt de oprichter van bureau De Reputatiegroep, dat bedrijven helpt met communicatievraagstukken. ,,Tot voor kort kon je als bedrijf apolitiek zijn, maar tegenwoordig mogen, soms moéten, ze een standpunt innemen.”

  1. Voor miljoenen gedupeerde beleggers eisen dat Canada ‘overleden’ cryptobankier opgraaft

    Voor miljoenen gedupeerde beleggers eisen dat Canada ‘overleden’ cryptoban­kier opgraaft

    In december vorig jaar overleed de directeur en oprichter van het Canadese beleggingsbedrijfje QuadrigaCX, Gerald Cotton, tijdens een huwelijksreis in India. Althans, dat is de lezing van zijn weduwe Jennifer Robertson. Aan haar verhaal wordt door voormalig klanten van Cotton flink getwijfeld. Waarom? Omdat zijn dood op zijn minst bedenkelijk is. 190 miljoen in cryptomunten belegde Canadese dollars bleken spoorloos na Cottons overlijden.