Werkloosheid onder jongeren neemt sterk af
De jeugdwerkloosheid in Nederland is de afgelopen maanden flink gedaald. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) zijn er sinds april tienduizenden jongeren aan het werk gegaan. Daardoor heeft de werkloosheid in de groep van 15 tot 25 jaar zijn laagste stand bereikt sinds het begin van de coronacrisis.
In april waren er nog 128.000 jongeren werkloos. Dit aantal was vorige maand afgenomen tot 107.000. Het aantal werkende jongeren nam in deze periode toe met 40.000. Daarmee was in juli nog 7,3 procent van de jongeren werkloos. Bij het begin van de coronacrisis in maart vorig jaar bedroeg de werkloosheid onder jongeren nog 6,3 procent.
Horeca
Dankzij de coronasteun van de overheid zijn er al langer weinig werklozen. Ook zijn de laatste tijd weer diverse branches opengegaan, die eerder vanwege de coronamaatregelen gesloten waren. Daardoor konden daar weer meer mensen aan de slag. Waarschijnlijk hebben met name jongeren hier de laatste tijd van geprofiteerd. Bijvoorbeeld in de horeca, een sector waar van oudsher veel jongeren werken, zijn weer veel nieuwe krachten aangenomen.
De algehele werkloosheid in Nederland bedroeg in juli nog maar 3,1 procent van de beroepsbevolking, dat was 3,2 procent een maand eerder. Het CBS telde in totaal 289.000 werklozen. Daarmee was juli de tweede maand op rij dat er minder dan 300.000 werklozen waren. De laatste keer dat dit het geval was, was in maart 2020 aan het begin van de coronacrisis.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
China koopt meer gas op en dat is een probleem voor Nederland en Europa
-
PREMIUM
Filosoof over de kunst van het uitstellen: ‘Doe nooit een taak die morgen verdwenen kan zijn’
De meeste mensen stellen dat wat ze moeten doen uit en voelen zich daar dan schuldig over. Vooral niet doen, legt filosoof John Perry uit aan journalist en notoire uitsteller Saskia Smith. Een gestructureerde uitsteller krijgt volgens hem juist een heleboel voor elkaar omdat ze die andere dingen niet doen. -
PREMIUM
Carrièreswitch door corona: ‘Misschien wel engste stap die ik ooit heb genomen’
Verplicht thuiswerken, weinig sociaal contact en verder niet zoveel te doen: de coronacrisis bracht veel werkenden meer gelegenheid dan ooit om eens echt stil te staan bij hun toekomst op de arbeidsmarkt. Is dit het carrièrepad waar ik de rest van mijn leven op wil blijven, vroegen ook Tanja Veldhuizen, Hidde Groen en Agnes Hensen zich af. Zij vonden in coronatijd inspiratie om het roer volledig om te gooien. -
PREMIUM
Nederland is officieel uit de recessie en doet het beter dan het gemiddelde van de EU-landen
De Nederlandse economie blijft record op record stapelen. Zowel de economische groei als de krapte op de arbeidsmarkt was nog nooit zo groot. -
Economie eurozone in eerste kwartaal in recessie beland, maar Nederland ontsnapt
De economie van de eurozone is in het eerste kwartaal van dit jaar onverwacht in een recessie beland. Maar Nederland lijkt aan een recessie te ontsnappen, al is het op het nippertje.
-
PREMIUMGeldvraag
Banken vragen geld voor betaalrekening, maar bieden nauwelijks spaarrente: zo zit het
-
-
-
Frankrijk dwingt fabrikanten honderden boodschappen in prijs te verlagen
Enkele grote voedingsconcerns waaronder Unilever gaan in Frankrijk de prijzen van honderden producten verlagen. Dat meldt de Franse minister van Financiën Bruno Le Maire, die met financiële sancties dreigt mochten de bedrijven daar van afzien. -
autotest
Zo gaat de Renault Espace met zijn tijd mee: van MPV naar SUV
De zesde generatie van de Renault Espace heeft weinig gemeen met de praktische busjes van de eerste vier generaties. De multifunctionele indeling uit het verleden is verdwenen en soepele zescilinders maakten plaats voor haperende hybrides.