Volledig scherm
© REUTERS

‘Webgigant Alibaba stelt beursgang uit wegens onrust in Hongkong’

Alibaba stelt zijn beursgang uit vanwege onrusten in Hongkong. De Chinese internetgigant hoopte deze maand de stap naar de beurs in Hongkong te maken, maar zou dit moment naar verluidt hebben verplaatst naar de maand oktober. 

Beleggers worden behoorlijk onrustig van de aanhoudende en groeiende protesten in de stad, zeggen bronnen tegen persbureau Reuters. De betogingen duren nu al bijna twee maanden en hebben duidelijk zijn weerslag op de economie. De Hongkongse economie stond er niet meer zo slecht voor sinds de crisis van maart 2009, meldden de autoriteiten recent

De webgigant hoopt dat de rust over een paar maanden is teruggekeerd in de stad, en daarmee ook bij de beleggers. In principe geldt: hoe meer vertrouwen, hoe meer geld beleggers willen neertellen per aandeel. Met de gang naar de beurs in Hongkong hoopt het bedrijf liefst 20 miljard dollar op te halen. Als dat lukt, zou het meteen de grootste aandelenverkoop in Hongkong zijn sinds 2010. 

Alibaba heeft al een beursnotering op zak. Bij de eerste beursgang, op Wall Street, haalde het bedrijf in 2014 een recordbedrag van 25 miljard dollar op. Het bedrijf, opgericht in 1999, is onder leiding van Jack  Ma uitgegroeid tot een van de grootste webwinkels wereldwijd.