Een demonstrant tijdens een actie op de Maasvlakte in Rotterdam tegen de verhoging van de AOW-leeftijd.
Volledig scherm
Een demonstrant tijdens een actie op de Maasvlakte in Rotterdam tegen de verhoging van de AOW-leeftijd. © ANP

Wanneer krijg jij volgens de nieuwe plannen AOW? Check het hier

aow-toolMet het nieuwe pensioenakkoord kunnen we waarschijnlijk iets vroeger dan verwacht AOW krijgen. Pensioenadviseur Aon ontwikkelde op basis van de nieuwe plannen een rekenhulp. Benieuwd wanneer jij AOW krijgt? 

 1. DNB: benzine niet per se duurder door klimaatplannen Timmermans

  DNB: benzine niet per se duurder door klimaat­plan­nen Timmermans

  Een uitbreiding van de Europese CO2-heffing hoeft niet per se een nog hogere benzineprijs in Nederland te betekenen. Dat zegt Olaf Sleijpen, directeur bij De Nederlandsche Bank (DNB). Hij benadrukt dat de invulling van de nieuwe klimaatplannen van de Europese Commissie een politieke keuze is. Dan kan de overheid er ook voor kiezen om zich meer te richten op sectoren die nu nog geen uitstootbelasting betalen, aldus Sleijpen.
 1. 1,1 miljoen Kopen zonder kijken-kijkers zien hoe Lumanda twijfelt Urk te verruilen voor onprettig huis in Almere
  Update

  1,1 miljoen Kopen zonder kij­ken-kij­kers zien hoe Lumanda twijfelt Urk te verruilen voor onprettig huis in Almere

  Het is tijd om te gaan. Dat waren de woorden van Lumanda en Marloes gisteravond in Kopen zonder kijken, zo zagen 1,1 miljoen mensen. Het stel klapte zowat uit hun huis op Urk, maar een woning vinden bleek niet zo makkelijk te zijn. En toen er dan eindelijk een paleisje in Almere gevonden was voor de dames, sloeg de paniek bij Urker Lumanda toe. ,,Ik voel me niet thuis”, constateerde ze.
 2. Dit Nederlandse dorp heeft straks geen enkele kroeg meer: ‘Corona heeft veel veranderd‘
  PREMIUM

  Dit Nederland­se dorp heeft straks geen enkele kroeg meer: ‘Corona heeft veel veranderd‘

  Ooit telde het Zeeuwse dorpje Hansweert 13 cafés. Eind dit jaar valt voor de laatste kroeg definitief het doek. Uitbater Ad Linders is met café Zeelandia tegen wil en dank de langstzittende kroegbaas van het dorp geworden. Maar als slimme zoon uit een Rotterdams arbeidersgezin had hij heel andere dromen. Een carrière als hoogleraar aan de faculteit economie van de universiteit, dat leek hem wel wat. ,,Het is anders gelopen. Geleidelijk ben ik de horeca steeds meer als een roeping gaan zien.”