Volledig scherm
© anp

Volgende week geen directe treinen tussen Utrecht, Rotterdam, Den Haag en Leiden

Er rijden zaterdag 20 tot maandagochtend 29 oktober geen directe treinen tussen Rotterdam en Utrecht Centraal, Den Haag en Leiden. Reizigers moet rekening houden met vertragingen die oplopen van een kwartier tot drie kwartier. 

Het treinverkeer komt acht dagen plat te liggen vanwege werkzaamheden aan het spoor.  ProRail is druk bezig met het verdubbelen van het spoor tussen Utrecht Centraal en Utrecht Leidsche Rijn. 

Vanaf half december moeten die extra sporen in gebruik worden genomen. Prorail hoopt zo het aantal vertragingen in te perken en te zorgen voor kortere reistijden. 

Advies 

Reizigers op de trajecten Rotterdam Centraal-Utrecht Centraal, Den Haag Centraal-Utrecht Centraal en Leiden Centraal-Utrecht Centraal kunnen omreizen via Schiphol Airport. Tussen Rotterdam Centraal/Den Haag Centraal en Woerden rijden de treinen in een aangepaste dienstregeling. Tussen Woerden en Utrecht Centraal rijden bussen. 

Prorail heeft gekozen voor de herfstvakantie om de overlast zoveel mogelijk te beperken. De vervoerder schat de vertragingen op een kwartier tot drie kwartier. Toch storen sommige reizigers zich aan het gekozen moment: voor een aantal valt die net in de tentamenweek.  

  1. Hoe Marcel honderden Nederlanders een heerlijk avondje bezorgt
    PREMIUM

    Hoe Marcel honderden Nederlan­ders een heerlijk avondje bezorgt

    Nee, hij gooit ze niet door de schoorsteen, maar bezorgt zijn 250 tot 300 Sinterklaas-pakjes netjes aan de deur. Als de mensen thuis zijn tenminste. Pakketbezorger Marcel Helling (47) is één van de vijfduizend pieten van PostNL die vanavond het heerlijk avondje voor miljoenen Nederlanders mogelijk maakt. Zijn stoomboot is de Mercedes Sprinter, die deze dagen tjokvol heerlijks zit. De bestemming: tuindersdorp De Lier, het Westland.