TUI Nederland neemt klantenbestand en domeinnamen van failliet Thomas Cook over
Reisorganisator TUI Nederland neemt delen van het failliet verklaarde reisbureau Thomas Cook over. Dat meldt TUI in een verklaring. Eerder werd al gemeld dat er hoop gloorde voor Thomas Cook. Halverwege oktober hadden zich al tientallen kandidaten zich gemeld. Het bedrijf maakt door de gedeelde overnames geen doorstart.
Delen per e-mail
TUI Nederland was één van de belangstellenden en heeft een aantal domeinnamen (neckermann.nl en vrijuit.nl) en klantendatabases overgenomen. Of er ook onderdelen zijn verkocht aan andere partijen is niet bekend. Ook een aantal buitenlandse investeerders dong mee.
De Nederlandse tak van Thomas Cook ging eind september kopje onder nadat eerder het Britse moederbedrijf failliet ging. Het vakantie-imperium was een van de grootste reisconcerns ter wereld en viel vorige maand om na het mislukken van een reddingsplan.
Schuldenlast
Het concern kwakkelde al langer vanwege een hoge schuldenlast en teruglopende inkomsten. Onderdelen van het Thomas Cook-concern in onder andere Duitsland en België zijn inmiddels ook in andere handen overgegaan.
De koopovereenkomst tussen TUI en de curator is afgerond. De volgende stap is een goedkeuring van de transactie door de Autoriteit Consument en Markt (ACM). Het dossier is inmiddels ingediend bij de ACM en in onderzoek. Aan de klanten uit de databases zal via een zogenaamde dubbele ‘opt in’ gevraagd worden of zij het goed vinden door TUI via email te worden benaderd.
TUI was betrokken bij de hulp aan Nederlandse Thomas Cook-reizigers. Veruit de meeste Nederlanders hebben hun vakantie kunnen afmaken als gepland. Klanten die hun vakantie al geboekt en deels betaald hadden, hebben bij de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) een claim kunnen indienen en ontvangen hun geld terug. Reisorganisatie TUI Nederland opereert onder de reismerken TUI en KRAS. Naast een eigen luchtvaartmaatschappij, TUI fly, heeft TUI 140 eigen reisbureaus en 120 mobiele reisadviseurs. TUI verzorgt jaarlijks voor 1,7 miljoen reizigers een vakantie.
Verder in het nieuws
-
PREMIUM
Hoe Marcel honderden Nederlanders een heerlijk avondje bezorgt
Nee, hij gooit ze niet door de schoorsteen, maar bezorgt zijn 250 tot 300 Sinterklaaspakjes netjes aan de deur. Als de mensen thuis zijn tenminste. Pakketbezorger Marcel Helling (47) is één van de vijfduizend pieten van PostNL die vanavond het heerlijk avondje voor miljoenen Nederlanders mogelijk maakt. Zijn stoomboot is de Mercedes Sprinter, die deze dagen tjokvol heerlijks zit. De bestemming: tuindersdorp De Lier, het Westland. -
‘ING schikt ook in Italië voor miljoenen in zaak witwaspraktijken’
ING heeft een voorlopige schikking bereikt met de Italiaanse autoriteiten in een onderzoek rond witwassen. Om een punt te zetten achter de kwestie betaalt ING 30 miljoen euro, zeggen bronnen tegen persbureau Reuters. -
‘Plannen Shell, BP en rest oliesector leveren evenveel uitstoot op als 1200 nieuwe kolencentrales’
De geplande investeringen van de fossiele sector maken het onmogelijk de klimaatdoelen van Parijs nog te halen. Dat concluderen Milieudefensie en zestien internationale milieuorganisaties vandaag in een rapport. De komende vijf jaar pompen oliebedrijven als Shell, BP en Gazprom opgeteld nog 1,4 biljoen dollar in nieuwe olie- en gaswinning. -
PREMIUM
Amazon en Bol.com hijgen in de nek van Wehkamp
2020 wordt het jaar van de waarheid voor Wehkamp. Het online warenhuis kan een frontale aanval van Amazon en Bol.com verwachten, denken experts. En: het kan wel eens buigen of barsten worden. -
Topman vliegmaatschappij Garuda ontslagen na smokkel van dure Harley Davidsons
De topman van het Indonesische Garuda Indonesia is afgezet, omdat de luchtvaartmaatschappij motorfietsen het land in zou hebben gesmokkeld. Daar zat ook een Harley Davidson voor hemzelf bij. De rest van de directie zal worden doorgelicht.
-
Minister Hoekstra blijft positief over EU-spaargarantie
Minister Wopke Hoekstra (Financiën) geeft de moed niet op over een Europese spaargarantie. ‘Integendeel’, zei hij in Brussel waar de EU-ministers van Financiën de afgelopen nacht geen akkoord konden bereiken over een EU-depositogarantiestelsel. ,,De discussie is losgetrokken”, aldus de bewindsman. -
PREMIUM
‘Parttime werken is geen verworvenheid maar een groot probleem’
Neem plaats op de sofa van Irene van den Berg. Zij analyseert iedere week ons economisch gedrag. -
PREMIUM
Noorse headhunter waarschuwt: ‘Vrouwenquotum is geen wondermiddel’
Als eerste land ter wereld zette Noorwegen zwaar geschut in om het glazen plafond aan diggelen te slaan. Dankzij een vrouwenquotum bestaan de raden van commissarissen van beursgenoteerde bedrijven daar nu voor 40 procent uit vrouwen. Missie geslaagd, maar om nu te spreken van een succes… ,,Het bedrijfsleven loopt nog altijd achter.”