Volledig scherm
© ANP

TUI annuleert bijna alle reizen voor nog eens drie weken

TUI annuleert bijna alle reizen tot en met en met 18 juni. Eerder had de reisorganisatie haar reizen tot en met 28 mei gecanceld. De verlenging geldt voor zowel TUI als Kras.

Een uitzondering geldt voor reeds geboekte vakanties in eigen land met vertrek vanaf 29 mei. ‘Hiermee volgen we het ritme van de ontwikkelingen in de vakantielanden en handelen we in gezamenlijkheid met branchevereniging ANVR’, schrijft TUI op zijn website.

Eerder besloot reisorganisatie Corendon ook al te wachten met het opstarten. Alle reizen zijn tot en met 25 juni geannuleerd. Naar Curaçao en Bonaire geldt dat tot en met 4 juli, voor jongerenreizen is dat tot en met 31 augustus. Vanaf 26 juni biedt het ‘coronavrije’ vakanties naar een beperkt aantal bestemmingen. 

Reizigers van wie de reis geannuleerd is, krijgen een voucher voor de betaalde reissom waarmee een vervangende reis op een later tijdstip geboekt kan worden. De voucher is een jaar geldig vanaf het moment van uitgifte. Als de reissom van de nieuwe vakantie duurder uitpakt, dan is de meerprijs voor rekening van de klant. 

Er is veel te doen rondom de vouchers. De Consumentenbond vindt dat klanten als zij dat willen hun geld gewoon moeten kunnen terugkrijgen. De belangenorganisatie drong er onlangs bij het kabinet op aan om te stoppen om te proberen consumenten via Europese wetgeving te dwingen vouchers te accepteren voor hun geannuleerde vluchten. 

  1. Veel souvenirwinkels staan op omvallen: ‘Misschien wel de meest vergeten bedrijfstak’

    Veel souvenir­win­kels staan op omvallen: ‘Misschien wel de meest vergeten bedrijfs­tak’

    Buitenlandse toeristen zijn na 15 juni weer welkom in ons land. Dat is goed nieuws voor de honderden souvenirwinkels in Nederland. De souvenirbranche is voor bijna 100 procent afhankelijk van buitenlandse bezoekers en zag de omzet sinds half maart teruglopen tot nagenoeg nul. De verwachting is dat veel winkeltjes het niet zullen redden. ,,We moeten het vooral hebben van Aziaten en Zuid-Amerikanen. Die zien we voorlopig niet terug.’’