Jeff Bezos is in de race met Richard Branson om de eerste toerist in de ruimte te worden.
Volledig scherm
PREMIUM
Jeff Bezos is in de race met Richard Branson om de eerste toerist in de ruimte te worden. © REUTERS

Rijkste man ter wereld gaat met de vut en richt zich op ruimtevaart en klimaatcrisis

jeff bezosJeff Bezos is niet langer de ceo van zijn Amazon, na 27 jaar gaat een van de succesvolste zakenmensen ter wereld zijn tijd besteden aan ruimtevaart én de klimaatcrisis. De rijkste man ter wereld is 57 jaar, de oude vut-leeftijd.

 1. Richard Branson negen dagen eerder de ruimte in dan Jeff Bezos
  Play
  video

  Richard Branson negen dagen eerder de ruimte in dan Jeff Bezos

  De Britse miljardair Richard Branson gaat zondag 11 juli de ruimte in met een ruimtevaartuig van zijn eigen bedrijf Virgin Galactic. Dat is negen dagen eerder dan zijn rivaal Jeff Bezos. De Amazon-topman, eigenaar van het ruimtevaartbedrijf Blue Origin, heeft zijn eerste ruimtereis gepland op 20 juli. Volgens Branson is het puur ,,toeval’’ dat hij nu eerder gaat en absoluut niet bedoeld om Bezos dwars te zitten, zegt hij in een interview.
 2. Schatrijke ex-vrouw Amazon-baas geeft 2 miljard euro weg: ‘Voor degenen die over het hoofd worden gezien’
  MacKenzie Scott

  Schatrijke ex-vrouw Ama­zon-baas geeft 2 miljard euro weg: ‘Voor degenen die over het hoofd worden gezien’

  Filantroop MacKenzie Scott, de ex van Amazon-baas en rijkste man ter wereld Jeff Bezos, heeft naar eigen zeggen 2,7 miljard dollar (omgerekend zo’n 2,2 miljard euro) gedoneerd aan een reeks goede doelen. Dat maakt de miljardair vanavond bekend in een verklaring. Het geld ging de afgelopen maanden naar 286 goede doelen, die volgens Scott behoren tot ‘categorieën en gemeenschappen die historisch gezien ondergefinancierd en over het hoofd gezien zijn’. Het gaat om de derde grote donatie die de miljardair heeft aangekondigd.