Een actie van Greenpeace bij Shell in Londen. Shell maakte vorig jaar 38 miljard euro winst, omgerekend 32 miljard pond.
Volledig scherm
Een actie van Greenpeace bij Shell in Londen. Shell maakte vorig jaar 38 miljard euro winst, omgerekend 32 miljard pond. © AFP

Recordwinst voor Shell: consument betaalde de hoofdprijs, winst gaat naar de aandeelhouders

42,3 miljard dollarOlie- en gasconcern Shell heeft in 2022 een recordwinst van 42,3 miljard dollar (38,4 miljard euro) geboekt. Dat is meer dan een verdubbeling in vergelijking met de nettowinst van een jaar eerder. Het Britse bedrijf profiteerde vorig jaar van de hoge prijzen van olie en gas door de oorlog in Oekraïne.

3 reacties

 • Stro

  1 maand geleden
  het zijn de landen als de USA Qatar Saudi Arabië Noorwegen etc die gas zo ontzettend duur verkopen en daar praat niemand over en even min dat energienota voor meer dan 40% aan belastingenBTW en onbegrijpelijke toeslag aan de winst is op hele wereld gegenereerd en niet alleen in nederland Verder geen woord over de "groene investeringen " in diverse landen die door een natie n zelf nooit opgestart zouden zijn want belasting heffen sluiten bedrijven en kritiek geven is veel makkelijker dan zelf ie
 • han jans

  2 maanden geleden
  SCHANDALIG... Het is niet uit te leggen. Dit is toch gewoon gelegaliseerde criminaliteit onder leiding van Rutte en zijn vriendjes. BAH!
 • Johan Konings

  2 maanden geleden
  Het zijn niet alleen de olie en gasbedrijven die profiteren van de oorlog in Oekraine . Er zijn legio prijsstijgingen van levensmiddelen of eerste levensbehoeften die niet in relatie staan tot de kosten van grindstoffen of productie. Producenten en leveranciers graaien schaamteloos in de portemonnee van burgers. En dat kunnen ze gewoon doen we blijven met zijn allen toch kopen. Behalve dan diegene die amper nog geld hebben om te eten na het voldoen van hun vaste lasten. Shell schaam je !!!