Volledig scherm
De productie van de Boeing 777X © REUTERS

Opnieuw technische problemen voor Boeing

De Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing heeft opnieuw te maken met technische problemen. Die doken donderdagavond op tijdens testen op het langeafstandstoestel 777X, waarbij ook inspecteurs van de Amerikaanse luchtvaartautoriteit (FAA) aanwezig waren. Dat melden verschillende bronnen aan AFP.

De technische problemen doken op tijdens druktesten, laat een woordvoerder van FAA weten. Tijdens die testen wordt het vliegtuig onderworpen aan verschillende omstandigheden om ervoor te zorgen dat het toestel ook dan veilig en betrouwbaar is.

De testen zijn inmiddels opgeschort, zo laat Boeing weten. Het is nog onduidelijk of dat van invloed zal zijn op de eerste testvlucht van de 777X. Die staat gepland voor begin 2020.

  1. Amerikaanse centrale bank verlaagt rente opnieuw

    Amerikaan­se centrale bank verlaagt rente opnieuw

    De renteverlaging moet de economie een steuntje in de rug geven, zei bankpresident Jerome Powell. In juli werd de rente ook al verlaagd. Toen was dat de eerste keer in ruim tien jaar. Het belangrijkste rentetarief komt nu op een bandbreedte van tussen de 1,75 procent en 2,0 procent. Met de stap was op de financiële markten al rekening gehouden. Voor de Amerikaanse president Donald Trump is de renteverlaging waarschijnlijk niet voldoende. Hij voert de druk op de Fed al geruime tijd op om de rente te verlagen en zou het liefst een negatief tarief zien. In Trumps optiek zet de centrale bank de Verenigde Staten op achterstand ten opzichte van andere economische grootmachten als de Europese Unie. Trump liet al snel zijn ongenoegen blijken via Twitter, waar hij Fed-baas Jerome Powell verweet een lafaard te zijn. ,,Jay Powell en de Federal Reserve falen opnieuw’’, schreef Trump na het bekendmaken van de renteverlaging. ,,Geen ‘lef’, geen gevoel, geen visie! Een vreselijke communicator!’’