De supermarkten van Jumbo draaiden tijdens de eerste zes maanden van dit jaar weer meer omzet (stijging van 5,3 procent) dan in dezelfde periode in 2020.
Volledig scherm
De supermarkten van Jumbo draaiden tijdens de eerste zes maanden van dit jaar weer meer omzet (stijging van 5,3 procent) dan in dezelfde periode in 2020. © Lenneke Lingmont

Omzet Jumbo ruim 5 miljard, maar volgens topman staat verdienmodel onder druk

Supermarktketen Jumbo draaide het afgelopen halfjaar een omzet van 5,4 miljard euro, een stijging van 5,3 procent in vergelijking met de eerste zes maanden van 2020. Het marktaandeel van de op een na grootste supermarkt van ons land steeg volgens onderzoeksbureau Nielsen naar 21,8 procent. Ondanks deze enorme omzet staat het verdienmodel volgens het bedrijf onder druk.  

  1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
    PREMIUM

    Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

    Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.