Door de coronacrisis en chiptekorten moesten veel autofabrieken tijdelijk de productie stilleggen.
Volledig scherm
Door de coronacrisis en chiptekorten moesten veel autofabrieken tijdelijk de productie stilleggen. © Hollandse Hoogte / ANP

Omzet industrie licht gedaald in eerste kwartaal

De omzet van de Nederlandse industrie is in de eerste drie maanden van dit jaar 1,5 procent gedaald ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Met name de transportsector deed het minder, de machine-industrie daarentegen kende de hoogste omzetstijging dit kwartaal. Het was het negende kwartaal op rij dat de omzet lager was dan een jaar eerder.

 1. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”
 2. Omstreden Nederlandse zakenman (45) sterft aan corona, gedupeerden trekken aan bel
  PREMIUM

  Omstreden Nederland­se zakenman (45) sterft aan corona, gedupeer­den trekken aan bel

  Een van oplichting beschuldigde zakenman uit Eindhoven is op 45-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Dat bevestigt zijn collega Petrus Leistra en blijkt ook uit een overlijdensbericht dat deze site heeft gezien. Door het plotselinge overlijden van de 45-jarige Boris Vinken is er de afgelopen weken een hoop gedoe ontstaan rond een van zijn firma’s in België. Honderden klanten trekken aan de bel omdat zij zich door het Antwerpse bedrijf Whoppa Pool opgelicht voelen.