Het hoofdkantoor van energieleverancier Eneco in Rotterdam.
Volledig scherm
Het hoofdkantoor van energieleverancier Eneco in Rotterdam. © ANP

Niet openbaar advies: Shell beste koper voor Eneco

Shell bezit de beste papieren in de strijd om energiebedrijf Eneco. Dat schrijven de analisten van The Idea! in een niet-openbaar rapport voor grote Britse en Amerikaanse beleggers. 

 1. Vakantie verpest, Paul (70) moet Griekenland gedwongen verlaten: 'Nederland moet zich kapot schamen’
  PREMIUM

  Vakantie verpest, Paul (70) moet Grieken­land gedwongen verlaten: 'Nederland moet zich kapot schamen’

  Een ouder echtpaar uit Haarlem moet tegen hun wil het Griekse eiland Kefalonia verlaten omdat de Nederlandse overheid het reisadvies voor alle Griekse eilanden plots heeft aangescherpt. De inmiddels gepensioneerde maar zeer actieve Paul Marselje (70) is verbijsterd en haalt in harde bewoordingen uit naar het ministerie. ,,Iedere logica in dit besluit ontbreekt”, klinkt het boos vanuit het vakantieresort, waar corona niet eens lijkt te bestaan. In een reactie benadrukt het ministerie dat het reisadvies niet zonder reden is aangescherpt.
 2. Laurens Meyer uit Etten-Leur, grootste kroegbaas van het land: ‘Mijn bedrijf wordt naar de klote geholpen’
  PREMIUM

  Laurens Meyer uit Et­ten-Leur, grootste kroegbaas van het land: ‘Mijn bedrijf wordt naar de klote geholpen’

  BREDA/ETTEN-LEUR - Het kabinet werkt aan een derde coronasteunpakket voor het bedrijfsleven, maar warm wordt Laurens Meyer uit Etten-Leur er niet van. De grootste kroegbaas van Nederland is zijn vertrouwen in de ploeg van premier Rutte helemaal kwijt. ,,Mijn bedrijf wordt naar de klote geholpen. Er is een aaneenschakeling van valse beloftes en beweringen van onze ministers.”