Britse toeristen op het vliegveld van Cancun in Mexico.
Volledig scherm
Britse toeristen op het vliegveld van Cancun in Mexico. © EPA

Nederlandse dochter Thomas Cook krijgt uitstel van betaling

updateNa het omvallen van de Britse touroperator Thomas Cook dreigt nu ook het doek te vallen voor de Nederlandse tak. Dat heeft uitstel van betaling aangevraagd en gekregen van de rechter. Een bewindvoerder gaat nu onderzoeken of er nog toekomst is voor het bedrijf en zijn 200 medewerkers. Doorgaans is een surseance van betaling een voorbode van een faillissement.

 1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.
 2. Huwelijksreis na dag voorbij na Neckermann-fiasco: ‘We mochten niet naar binnen’

  Huwelijks­reis na dag voorbij na Neckermann-fiasco: ‘We mochten niet naar binnen’

  Voor Rob (51) en Vera (55) Verhoeven uit Tilburg zat hun huwelijksreis er al na één dag op vanwege de problemen bij Thomas Cook. ,,We mochten gisteren onze kamer niet meer in als we niet bijbetaalden. Het ging om ongeveer 150 euro per nacht dat we zouden blijven”, zegt Rob. Een reisleider van Neckermann adviseerde hen dat niet te doen. ,,Onder begeleiding van veiligheidsagenten haalden we onze kamer leeg.”