Het opstijgen van heteluchtballonnen is altijd een feestje, de landing is soms een ander verhaal. Zo'n landing kan schade aan het boerenland veroorzaken.
Volledig scherm
Het opstijgen van heteluchtballonnen is altijd een feestje, de landing is soms een ander verhaal. Zo'n landing kan schade aan het boerenland veroorzaken. © ANP

LTO: 'Boeren moeten vergoeding krijgen voor ballonlandingen' na ruzie in Brabants weiland

BOKHOVEN - LTO Nederland vindt het de hoogste tijd dat er met de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart (KNVvL) afspraken worden gemaakt over een financiële tegemoetkoming voor boeren en tuinders na een ballonlanding. De LTO pleit voor honderd euro per landing, plus tien euro per passagier. Zondag landde een luchtballon in het weiland van boer Joost Vugts, die een schadevergoeding eiste maar die niet kreeg.  

  1. 
Ongemak over donorconceptie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

    Ongemak over donorcon­cep­tie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

    Ouders die een kind krijgen met hulp van een spermadonor kampen met psychosociale problemen wanneer zij onvoldoende steun en begeleiding krijgen als het kind er eenmaal is. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van het Amsterdam UMC. Heterostellen, lesbische stellen en alleenstaande moeders lopen in de opvoeding regelmatig tegen dingen aan waarbij ze professionele hulp en contact met lotgenoten missen.