Volledig scherm
PREMIUM
© shutterstock

Leuker kan de Belastingdienst scheiden niet maken...

Scheidende stellen gaan zo vaak de mist in met hun aangifte en hun toeslagen dat de Belastingdienst een speciale voorlichtingscampagne begint. De fiscus wil voorkomen dat mensen later forse naheffingen krijgen en in financiële problemen raken.

Het tijdstip voor de nieuwe campagne kon niet beter worden gekozen. Jaarlijks zijn er twee duidelijke pieken in het aantal scheidingen: direct na de zomervakantie en met de kerst, vertelt John van Vliet, hoofd van de projectgroep Scheiden bij de Belastingdienst. ,,Stellen zitten dan 24 uur per etmaal op elkaars lip. Als je huwelijk al niet lekker loopt, is dat vaak net teveel.”

  1. Hoe Marcel honderden Nederlanders een heerlijk avondje bezorgt
    PREMIUM

    Hoe Marcel honderden Nederlan­ders een heerlijk avondje bezorgt

    Nee, hij gooit ze niet door de schoorsteen, maar bezorgt zijn 250 tot 300 Sinterklaaspakjes netjes aan de deur. Als de mensen thuis zijn tenminste. Pakketbezorger Marcel Helling (47) is één van de vijfduizend pieten van PostNL die vanavond het heerlijk avondje voor miljoenen Nederlanders mogelijk maakt. Zijn stoomboot is de Mercedes Sprinter, die deze dagen tjokvol heerlijks zit. De bestemming: tuindersdorp De Lier, het Westland.