Volledig scherm
Logo van CoolCat. © ANP

Kledingketen CoolCat, die ruim 15 winkels in Brabant heeft, vraagt faillissement aan

DEN BOSCH - Kledingwinkelketen CoolCat vraag voor zijn Nederlandse onderdelen faillissement aan. Net als veel andere winkelketens kampt het bedrijf met ,,zeer uitdagende” marktomstandigheden. Het bedrijf sloot jaren achtereen met ,,aanzienlijke verliezen”. 

De warme en lange zomer van 2018 en de tot dusver zachte winter van 2019 gaven het laatste zetje. Bij CoolCat werken in totaal 1450 mensen, waarvan 1180 in Nederland. Veel van de medewerkers zijn parttimers.

Waar in Brabant?

Het faillissement wordt naar verwachting dinsdag door de rechter uitgesproken en geldt voor de vennootschappen CoolCat Fashion en CoolCat Nederland. De buitenlandse entiteiten van CoolCat vallen buiten het faillissement. Er wordt gekeken of er een doorstart van de keten mogelijk is.

CoolCat telt in Brabant meer dan vijftien winkels, waaronder in Tilburg, Waalwijk, Den Bosch, Veldhoven, Breda, Eindhoven, Etten-Leur, Oss, Helmond en Roosendaal.

Webshop

Daarnaast heeft de keten zeventien winkels in België, zes in Frankrijk en twee in Luxemburg. Daarnaast heeft CoolCat in deze landen en in Duitsland een webshop. De winkels en de webshop van CoolCat blijven tot nader order open.