Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

‘Hypotheekrente duikt voor het eerst onder de 1 procent’

De rente voor een tienjaarshypotheek met Nationale Hypotheekgarantie is voor het eerst tot onder de 1 procent gezakt. De zakenbank NIBC komt met een nieuw hypotheeklabel, Lot Hypotheken, dat de lening tegen 0,99 procent aanbiedt.  

De huidige laagste rente voor een dergelijke lening bedraagt volgens Hypotheek Data Netwerk 1,04 procent.

Naast de lening met een looptijd van tien jaar biedt de bank alle rentevaste periodes aan tot en met twintig jaar. Het rentetarief voor de langste looptijd, die ook volledig op de markt voor NHG-woningen is gericht, bedraagt 1,41 procent. ,,Daarmee zijn we op dit moment de laagste”, zegt Frits van der Scheer, bij NIBC verantwoordelijk voor het nieuwe label, tegen NRC.  

Een kwart van de hypotheken met NHG wordt nog voor deze periode afgesloten, hoewel hypotheken met een looptijd van twintig of dertig jaar de laatste tijd steeds populairder worden. De verwachting is dat andere aanbieders van NHG-hypotheken snel zullen volgen en de rentes ook verder zullen verlagen.

  1. Veel souvenirwinkels staan op omvallen: ‘Misschien wel de meest vergeten bedrijfstak’

    Veel souvenir­win­kels staan op omvallen: ‘Misschien wel de meest vergeten bedrijfs­tak’

    Buitenlandse toeristen zijn na 15 juni weer welkom in ons land. Dat is goed nieuws voor de honderden souvenirwinkels in Nederland. De souvenirbranche is voor bijna 100 procent afhankelijk van buitenlandse bezoekers en zag de omzet sinds half maart teruglopen tot nagenoeg nul. De verwachting is dat veel winkeltjes het niet zullen redden. ,,We moeten het vooral hebben van Aziaten en Zuid-Amerikanen. Die zien we voorlopig niet terug.’’