De wisselkantoren in Istanboel draaien op volle toeren nadat de koers van de Turkse munt, de Lira, een vrije val heeft gemaakt vanwege het gebrek aan vertrouwen in de Turkse economie.
Volledig scherm
De wisselkantoren in Istanboel draaien op volle toeren nadat de koers van de Turkse munt, de Lira, een vrije val heeft gemaakt vanwege het gebrek aan vertrouwen in de Turkse economie. © Joris Van Gennip

Grote zorgen om inflatie in Turkije, met dank aan Erdogan

Podcast Geld DichtbijDe Turkse bevolking maakt zich grote zorgen om de enorme inflatie in het land. Zelfs dagelijkse boodschappen worden haast onbetaalbaar door het onnavolgbare beleid van de Turkse president Recep Tayyip Erdogan. Dat en meer onderwerpen komen aan bod in de nieuwste aflevering van Geld Dichtbij. In de podcast bespreken verslaggevers geldzaken en economische onderwerpen die je in je portemonnee voelt.     

  1. Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?
    lezersvraag

    Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?

    Passen de medicijnen die je slikt nog wel bij jou? Want van sommige neemt de werking af, of er zijn pillen gekomen met minder bijwerkingen. Als je je zorgen maakt om je vader of moeder dan kan het zeker geen kwaad om de medicatie met je apotheker of huisarts te bekijken, zegt apotheker Sander van den Bogert. In deze rubriek beantwoorden onze deskundigen elke week een lezersvraag over relaties, gezondheid, voeding en andere onderwerpen.