Google gaat leningen in India aanbieden
Google gaat leningen aanbieden aan consumenten in India. Dat doet de techreus in samenwerking met vier banken in het Aziatische land. Googles Indiase betalingsapp Tez, waar de functie in komt te zitten, wordt omgedoopt tot Google Pay.
Onder die naam biedt Google ook in andere landen al betalingsdiensten aan.
De Indiase markt voor onlinebetalingen groeit hard. Naar verwachting gaat die van ongeveer 200 miljard dollar nu naar 1 biljoen dollar in 2023. Daardoor is er veel interesse in de markt van buitenlandse bedrijven die een graantje willen meepikken.
De markt kreeg een steun in de rug toen de Indiase overheid in 2016 het meeste papiergeld in de ban deed om corruptie tegen te gaan. De stap van Google komt een dag nadat de Amerikaanse investeringsmaatschappij Berkshire Hathaway een belang nam in het Indiase moederbedrijf van de mobiele betaaldienst Paytm.
Volgens bronnen gaat het om een belang van 3 tot 4 procent. Paytm krijgt door de investering een waardering van tien miljard dollar. Eerder staken het Japanse SoftBank en het Chinese Alibaba ook al geld in de financiële dienstverlener.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Aandeelhouders geven Philips gele kaart; zak geld voor oud-topman Frans van Houten zet kwaad bloed
Eindhoven -
Friezen meest prijsbewust in de supermarkt en Utrechters het minst
Vanwege de gestegen prijzen in de supermarkten pasten bijna 7 op de 10 Nederlanders hun boodschappenroutine aan. In Friesland zijn mensen het meest prijsbewust en in Utrecht het minst.Utrecht, Leeuwarden -
PREMIUM
'Hoewel ik duizend keer mijn excuses heb gemaakt voor mijn slippertje, blijft mijn vrouw boos’
Vreemdgaan gebeurt overal. Maar sommigen komen sneller in de verleiding dan anderen. Als artiest heb je het vaker voor het uitkiezen. Maar ook en vooral juist dan geldt: bezint eer ge begint, zegt Debby Gerritsen deze week tegen Teun. -
met video
Transavia schrapt in juli en augustus 210 vluchten, bijna alle reizigers omgeboekt
Transavia schrapt in juli en augustus in totaal 210 vluchten. Daarmee wil de budgetluchtvaartmaatschappij van Air France-KLM de problemen die ontstonden door een tekort aan beschikbare vliegtuigen definitief het hoofd bieden. -
PREMIUM
Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoegde suiker kan wel 99 suikerklontjes schelen
In koekjes, chocolade en frisdrank, maar ook in pastasaus: toegevoegde suiker zit in meer producten dan je zou verwachten. Zo eten we onbewust (veel) meer suiker dan we zelf inschatten. Met de Nationale Suiker Challenge (5 t/m 11 juni) daagt het Diabetes Fonds alle Nederlanders uit om een week lang geen toegevoegde suikers te eten. Hoe pak je dat aan, en hoe houd je dat als echte zoetekauw vol?
-
Met video
VDL Nedcar kondigt massaontslag aan: eerst 1800 banen weg, mogelijk volgend jaar nog meer
Born -
-
-
PREMIUMhuisarts vertelt
Niet zelden ga ik op zoek naar gevonden voorwerpen in de vagina
Een patiënt komt in paniek de spreekkamer van huisarts Rutger Verhoeff binnen. Het condoom is kwijt en zou nog in haar vagina moeten zitten. Hij schrijft erover in de rubriek Huisarts Vertelt. -
PREMIUM5 vragen
Wat moet je doen als Transavia je vlucht annuleert? ‘Je hoeft het alternatief niet te accepteren’
Duizenden Transavia-reizigers blijven de komende maanden letterlijk aan de grond, doordat de vliegtuigmaatschappij honderden vluchten schrapt. Vakantiegangers zitten in een lastig parket. Wat moet je doen en hoe kon dit gebeuren? Vijf vragen en antwoorden.