Volledig scherm
© ANP

Er gloort hoop voor failliet Thomas Cook Nederland

De kans is groot dat de failliete touroperator Thomas Cook Nederland een doorstart maakt. Er hebben zich tot dusver enkele tientallen gegadigden gemeld, zo meldt de curator. Er wordt gekeken naar zowel de verkoop van het bedrijf in zijn geheel als in delen. 

De meerderheid van de geïnteresseerden bestaat uit Nederlandse partijen. Ook enkele buitenlandse investeerders dingen mee. Meer duidelijkheid komt er waarschijnlijk niet voor het einde van de week, aldus de curator. Zij wil niet kwijt met welke partijen gesprekken worden gevoerd. Ook is niet duidelijk in welk stadium de onderhandelingen zijn. 

Onderdelen van het Thomas Cook-concern in België, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk zijn inmiddels in andere handen overgegaan. Het vakantie-imperium was een van de grootste reisconcerns ter wereld en viel vorige maand om na het mislukken van een reddingsplan.

Garantie

Voor de Nederlanders die de komende tijd nog op reis gaan met Thomas Cook of Neckermann Reizen, zal er niets veranderen. Nadat de Nederlandse tak melding maakte van financieel onvermogen, kon de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) bijspringen. Daardoor konden klanten hun geld terugkrijgen óf hun reis omboeken. 

  1. Jumbo vs AH: Brabantse lefgozers hijgen in de nek van blauwe grootmacht
    PREMIUM

    Jumbo vs AH: Brabantse lefgozers hijgen in de nek van blauwe grootmacht

    Albert Heijn is nog altijd de onbetwiste nummer één, maar voelt de hete adem van Jumbo in de nek. Het Brabantse familiebedrijf opent tientallen winkels per jaar en kaapte en passant de deal met Hema voor de neus van AH weg. Moeten ze in Zaandam vrezen voor de sneltreinvaart waarmee Jumbo de supermarktwereld onveilig maakt of is de voorsprong van de marktleider niet meer in te halen? ,,De strijd gaat nog wel even door. Zonder omvang geen macht, kleinere ondernemers gaan eraan ten onder.’’