De temperatuur van een cv-ketel wordt lager gezet. De Europese prijzen voor aardgas en stroom stijgen naar recordhoogtes.
Volledig scherm
De temperatuur van een cv-ketel wordt lager gezet. De Europese prijzen voor aardgas en stroom stijgen naar recordhoogtes. © ANP / ANP

Energiebedrijven maken fout met snelle verhoging van prijzen gas en elektra

Energieleveranciers mogen de variabele tarieven voor stroom en gas niet per 1 oktober flink omhoog gooien. De Autoriteit Consument en Markt (ACM) gaat de bedrijven daarop aanspreken. Energiebedrijven beroepen zich op de branchevoorwaarden, maar volgens de ACM moeten klanten minimaal dertig dagen de tijd hebben om eventueel van energieleverancier te kunnen wisselen.

9 reacties

 • Tineke Boer-Taheij

  1 week geleden
  In 2006 een gasloze woning gekocht in de wijk Schoenmakershoek in Etten-Leur. Op één voorlichtingsbijeenkomst werd gesteld qua warmte je stopt er € 0,25 in en krijgt er aan warmte voor € 1,00 uit. Wat ze er niet bij hebben verteld, waarom onze energierekening toen al hoger was dan in het vorige huis mrt een gewone centrale verwarming: wanneer de temperatuur onder de 0 graden komt, redt de warmtepomp het niet zelf en gaat elektrisch bijverwarmen. Energieprijs is nu torenhoog voor ons.
 • Piet Konings

  2 weken geleden
  Links of rechtsom, de energiemaatschappijen winnen altijd, De poen komt van de klant of van de overheid. Maar het is een smerige actie!
 • MJ van Dijke

  2 weken geleden
  Hoe kan het dat de energie-bedrijven hun producten met absurd hoge tarieven en weten dat dat voor veel mensen de bedragen hoger zijn dan de inkomsten (loon of uitkering of omzet) per maand. Dan zijn die bedrijven toch a-sociaal en inhumaan. Ze weten van de conseqenties maar daar liggen ze niet wakker van. Gauw de energie bedrijven terug naar de overheid.
 • Nico Franken

  2 weken geleden
  Vreemd he, 2 dagen geleden komt Den Haag met aankondiging van een prijsplafond en vandaag gooien ze de tarieven gigantisch omhoog. En degene die de grootste verhoging doorvoert (Vattenfall) sluist dat geld regelrecht door naar Zweden waar ze zich een ongeluk lachen over het feit dat hier de bevolking door onkundige bestuurders gepiepeld is met de erkoop van alle nutsbedrijven aan particulieren.
 • A Walle

  2 weken geleden
  Vattenval heeft toch ook windmolens dit is toch gratis elektrische stroom.
 1. Wangedrag bij VodafoneZiggo: medewerkers weg na 16 meldingen
  bedrijfsrecherche

  Wangedrag bij Vodafone­Zig­go: medewer­kers weg na 16 meldingen

  Tv-en internetaanbieder VodafoneZiggo heeft dit jaar de arbeidsovereenkomst met enkele medewerkers beëindigd vanwege grensoverschrijdend gedrag. Uit onderzoek van een extern bedrijfsrecherchebureau is gebleken dat de meldingen van de slachtoffers ‘authentiek en accuraat zijn’, meldt een woordvoerder aan deze site. Het gaat in totaal om zestien meldingen die onafhankelijk van elkaar zijn gedaan.