Volledig scherm
PREMIUM
© ANP XTRA

Dit kun je doen met je spaargeld nu de rente naar nul procent gaat

Nul (!) procent rente op de spaarrekening. Voor miljoenen klanten van ABN Amro is dat vanaf 1 april een feit. Volgens financieel experts is het een kwestie van tijd voor de andere banken volgen. Tja, daar zit je dan met je goede spaargedrag. Wat te doen: je geld veilig laten staan of op zoek naar alternatieven?

Sparen om rijk te worden, dat zat er al een tijdje niet meer in. De rentepercentages dalen al een poosje en nu, met de laatste rentestap van ABN, komt opeens het scenario van een negatieve rente akelig dichtbij. Veruit het merendeel van de Nederlanders zegt het niet te pikken als ze hun bank moeten gaan betalen voor het stallen van hun spaarcenten, maar ja, wat moet je dan?!

  1. Veel souvenirwinkels staan op omvallen: ‘Misschien wel de meest vergeten bedrijfstak’

    Veel souvenir­win­kels staan op omvallen: ‘Misschien wel de meest vergeten bedrijfs­tak’

    Buitenlandse toeristen zijn na 15 juni weer welkom in ons land. Dat is goed nieuws voor de honderden souvenirwinkels in Nederland. De souvenirbranche is voor bijna 100 procent afhankelijk van buitenlandse bezoekers en zag de omzet sinds half maart teruglopen tot nagenoeg nul. De verwachting is dat veel winkeltjes het niet zullen redden. ,,We moeten het vooral hebben van Aziaten en Zuid-Amerikanen. Die zien we voorlopig niet terug.’’