Winkelende mensen in de koopgoot in Rotterdam. Winkels mogen weer klanten ontvangen zonder afspraak. Klanten moeten zich in de winkels nog wel steeds houden aan de geldende maatregelen, waaronder een mondkapjesplicht en 1,5 meter afstand.
Volledig scherm
Winkelende mensen in de koopgoot in Rotterdam. Winkels mogen weer klanten ontvangen zonder afspraak. Klanten moeten zich in de winkels nog wel steeds houden aan de geldende maatregelen, waaronder een mondkapjesplicht en 1,5 meter afstand. © ANP

De gezelligheid is terug in de winkelstraat, nu de omzet nog

Eindelijk. Het mag weer, spontaan een winkel binnenlopen. Massa's mensen grepen die kans met beide handen aan. Op de eerste dag dat er zonder afspraak kon worden gewinkeld, ontstonden hier en daar lange rijen. Maar tot opluchting van de winkeliers liep het nergens uit de hand met de coronaregels.

  1. RyanAir krijgt gelijk van Europese rechter: staatssteun aan KLM mocht niet

    RyanAir krijgt gelijk van Europese rechter: staats­steun aan KLM mocht niet

    De Europese rechter vindt de miljarden euro’s aan staatssteun die KLM heeft ontvangen om de coronacrisis te doorstaan niet geoorloofd. De Europese Commissie heeft niet genoeg onderbouwd waarom voor die steun de concurrentieregels opzij zijn geschoven, vindt het Gerecht van de Europese Unie. Concurrent Ryanair, die de staatssteun aanvocht, krijgt gelijk. KLM laat weten de uitspraak te bestuderen, maar gaat er verder niet inhoudelijk op in.