Hans Spekman van het Jeugdeducatiefonds deelt boeken uit op basisschool Het Element in Middelburg. Het Jeugdeducatiefonds helpt om de ontwikkelingskansen van kinderen die opgroeien vanuit een achterstand te vergroten. Het fonds maakt onder meer ook gratis lunches mogelijk op scholen met veel leerlingen die daarmee te maken hebben.
Volledig scherm
Hans Spekman van het Jeugdeducatiefonds deelt boeken uit op basisschool Het Element in Middelburg. Het Jeugdeducatiefonds helpt om de ontwikkelingskansen van kinderen die opgroeien vanuit een achterstand te vergroten. Het fonds maakt onder meer ook gratis lunches mogelijk op scholen met veel leerlingen die daarmee te maken hebben. © Maurits Sep

CBS: bijna 7 procent kinderen groeit op met armoederisico

Van de 891.000 mensen uit een huishouden met een inkomen onder de lage-inkomensgrens, was vorig jaar bijna een kwart (209.000) een minderjarig kind. Dat betekent dat 6,6 procent van alle kinderen leeft met een armoederisico. Dat is een lichte daling in vergelijking met een jaar eerder. Toen was dat nog 6,8 procent (218.000).