Als de olieprijs door het importverbod echt door het dak gaat mogen politici hier aan hun burgers gaan uitleggen dat ze misschien wel 4 of 5 euro voor een liter benzine of diesel moeten neertellen. Dat zal het draagvlak onder de sancties flink uithollen.
Volledig scherm
PREMIUM
Als de olieprijs door het importverbod echt door het dak gaat mogen politici hier aan hun burgers gaan uitleggen dat ze misschien wel 4 of 5 euro voor een liter benzine of diesel moeten neertellen. Dat zal het draagvlak onder de sancties flink uithollen. © ROBIN UTRECHT

Boycot Russische olie zwaarste sanctie tot nu toe en daar zijn we zelf mogelijk ook de dupe van

Vijf vragenMet een importverbod van Russische olie die per schip wordt aangevoerd heeft de EU de zwaarste sancties tot nu toe ingesteld. Met de boycot hoopt de EU Ruslands oorlogsmachine financieel te raken. Maar zal dat ook werken?

  1. Kwart minder winst ING door oorlog in Oekraïne, hoogste baas vertrekt ‘om persoonlijke redenen’

    Kwart minder winst ING door oorlog in Oekraïne, hoogste baas vertrekt ‘om persoonlij­ke redenen’

    Hans Wijers vertrekt als president-commissaris van ING. Volgens de bank wil de inmiddels 72-jarige oud-minister, tevens een bekend gezicht in het Nederlandse bedrijfsleven, zijn taken in de tweede helft van het jaar ‘om persoonlijke redenen’ overdragen. Dat werd bekend nadat ING de jaarcijfers van 2022 naar buiten bracht: de bank heeft vorig jaar bijna een kwart lagere jaarwinst geboekt.