De Bijenkorf maakte naam met de aankleding van de etalages.
Volledig scherm
PREMIUM
De Bijenkorf maakte naam met de aankleding van de etalages. © De Bijenkorf

Bizar jubileum: Bijenkorf bestaat 150 jaar, maar winkels zijn gesloten

De Bijenkorf, ’s lands laatste volledige warenhuis, bestaat dit jaar 150 jaar. Wat een groot winkelfeest had moeten worden, lijkt door de coronacrisis uit te draaien op een deceptie. Ga maar na: in de 150-jarige historie van de Bijenkorf is het nooit eerder voorgekomen dat de winkels zo lang dicht waren. ,,We zijn één keer een halve dag gesloten geweest tijdens de februaristaking in 1941’’, aldus een woordvoerder. 

Inmiddels zijn de zeven filialen al drie weken dicht wegens het coronavirus. ,,Het zijn bijzondere tijden. Onze belangrijkste prioriteit was en is de gezondheid van onze medewerkers en klanten. Daarom hebben wij op 18 maart onze verantwoordelijkheid genomen en onze fysieke winkels gesloten. Een zeer ongebruikelijke en ingrijpende beslissing in ons bestaan’’, luidt de verklaring van de directie, die er verder nadrukkelijk het zwijgen toe doet.

  1. TUI hoopt op 1 juli weer naar zonbestemmingen te vliegen

    TUI hoopt op 1 juli weer naar zonbestem­min­gen te vliegen

    Nu het coronavirus in Europa minder agressief om zich heen grijpt, proberen reisorganisaties in allerijl voor het zomerseizoen te redden wat er te redden valt. TUI, de grootste touroperator van Nederland, hoopt vanaf 1 juli weer toeristen naar zonbestemmingen te brengen. Dinsdag moet duidelijk worden of de reisadviezen voor het buitenland versoepeld worden. ,,We beginnen met twee vluchten per week, vanuit daar gaan we verder werken.”