Volledig scherm
PREMIUM
© REUTERS

Binnenkort op reis en twijfel vanwege corona? Dit moet je weten

Nu het coronavirus overal in Europa om zich heen grijpt, regent het telefoontjes van (toekomstige) vakantiegangers bij reisorganisaties, verzekeraars en financieel vergelijkers. Wat moet je als je binnenkort een stedentrip naar Napels of een rondreis door Japan gepland hebt? En: hoe slim is het om nu te boeken voor vertrek later dit jaar?

Je leest een artikel terug uit maart 2020. Inmiddels zijn de adviezen grondig aangepast. Lees in dit artikel wat op dit moment de status in van de populairste vakantiebestemmingen

Je hebt een vakantie naar Tenerife in het vooruitzicht (of een andere door het coronavirus getroffen plek), wat moet je dan? 
Zolang het ministerie van Buitenlandse Zaken geen code rood of oranje heeft afgegeven, is er eigenlijk geen reden om niet te gaan. Wie toch twijfelt, kan natuurlijk altijd annuleren. Houd er alleen wel rekening mee dat dit je geld kan kosten, ook als je een annuleringsverzekering hebt.

,,Angst is geen reden om te annuleren”,  weet Bas Knopperts van Independer. Volgens de financieel vergelijker keert de standaard annuleringsverzekering – het gros van de Nederlanders heeft zo’n verzekering – alleen bij ziekte of overlijden uit. Een virusuitbraak is bij de meeste verzekeraars geen geldige reden om te annuleren. Slechts een enkele verzekeraar biedt dit aan, maar alleen in de uitgebreidste annuleringsverzekering, de zogenaamde allriskpolis.