Apple als eerste beursbedrijf meer dan 3000 miljard dollar waard
UpdateHet Amerikaanse technologieconcern Apple heeft vandaag op Wall Street als eerste bedrijf een marktwaarde van 3000 miljard dollar bereikt. Dat is 3 biljoen dollar en komt omgerekend neer op meer dan 2650 miljard euro.
De grens van 3 biljoen werd geslecht toen de koers van het aandeel 182,86 dollar bereikte. Dat gebeurde rond 19.45 uur Nederlandse tijd. Toen stond het aandeel even op een koers van 182,88 dollar. Kort daarop zakte de beurswaarde weer iets onder de 3000 miljard dollar.
Apple is een voorbeeld van een bedrijf dat profiteert van de coronacrisis. Wereldwijd werden lockdownmaatregelen aangekondigd om de verspreiding van het coronavirus in te dammen. Daardoor zaten mensen meer thuis. Voor werk, school en ontspanning waren mensen aangewezen op technologie, waaronder apparaten en gadgets van Apple. Sinds het begin van de crisis is Apple alleen al 200 procent meer waard geworden op de beurs.
Sentiment
Beleggers zijn de laatste tijd daarom steeds enthousiaster geworden over de vooruitzichten voor het concern uit Cupertino. In de week tussen kerst en oud en nieuw zat de beurswaarde van Apple ook al heel dicht tegen de mijlpaal aan. Maar in de laatste dagen van 2021, waarin de handel erg dun was, stagneerde de opmars van de beurskoers.
Dat Apple nu alsnog door de grens van 3000 miljard is gegaan, is mede te danken aan het algehele sentiment op de aandelenbeurzen. Beleggers bleven maandag optimistisch na het sterke beursjaar 2021 en schoven de zorgen over de mogelijke impact van de omikronvariant op het economische herstel aan de kant.
Populariteit
In 2018, ver voor de crisis, ging Apple al als eerste door de grens van 1 biljoen dollar heen en in 2020 werd het bedrijf als eerste meer dan 2 biljoen dollar waard. Die groei dankt het onder andere aan de aanhoudende populariteit van de iPhone, apps uit de Apple Store, de iPad en de Mac.
Apple is volgens persbureau Bloomberg nu meer waard dan alle bedrijven op de Duitse beurs of de gehele Britse economie.
Reageren kan onderaan dit artikel. Alleen reacties voorzien van een volledige naam worden geplaatst. We doen dat omdat we een debat willen met mensen die staan voor wat ze zeggen, en daar dus ook hun naam bij zetten. Wie zijn naam nog moet invullen, kan dat doen door rechts bovenaan op onze site op ‘Login’ te klikken.
Bekijk hier al onze video’s over de economie:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Vermogen Elon Musk keldert in bijna twee maanden met 100 miljard
Het vermogen van zakenman Elon Musk heeft in bijna twee maanden tijd een enorme deuk opgelopen. Musk is momenteel nog 193 miljard dollar waard, omgerekend ruim 180 miljard euro. Dat was begin april nog 288 miljard dollar. De daling volgde op het zware koersverlies van het aandeel van de elektrische autofabrikant Tesla, waarvan Musk oprichter en topman is. -
PREMIUM
Restaurants zuchten onder de torenhoge voedselprijzen
Amper bekomen van de zware coronalockdowns moeten restaurants in de Beierse hoofdstad München nu opboksen tegen hoge voedselprijzen. Sommige Gaststätte berekenen de extra kosten al door aan de klanten. -
Zo zet je gezichtsherkenning en vingerafdrukscanner van je telefoon snel uit
Je smartphone ontgrendelen met je gezicht of vingerafdruk klinkt veilig, maar in geval van nood kan het juist een beveiligingsrisico zijn. Iemand kan onder dwang je gezicht scannen of onopgemerkt je vingerafdruk bemachtigen. Gelukkig kun je dit voorkomen. -
Welke clouddienst biedt het meeste waar voor zijn geld?
We werken steeds meer in de cloud en ook foto’s slaan we steeds vaker extern op. Welke clouddiensten zijn er en wat kosten ze? -
met video
Arbeidsmarkt is nóg krapper geworden: recordaantal vacatures open
De spanning op de arbeidsmarkt is in het eerste kwartaal verder toegenomen. Stonden er in het laatste kwartaal van 2021 nog 106 vacatures tegenover elke 100 werklozen, een kwartaal later is dat opgelopen tot 133 per 100. Zo blijkt uit de jongste cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
-
Dit waren de smartphonetrends van 2021 (en dit staat ons volgend jaar te wachten)
Van de sinterklaasviering tot de oliebollen: we luiden het oude jaar uit met bekende tradities. Zo ook de jaarlijkse samenvatting van wat dit jaar ons aan smartphones bracht – en de vooruitblik op wat er komen gaat. -
Energierekening
Ad: ‘Ik heb zelf ventilatoren onder de radiator geklikt voor optimale verwarming’
Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Ad Voermans (66) uit Rijen, bij Breda. -
Werk jij liever thuis omdat je daar productiever bent? ‘Gaat om meer dan je to-dolijst afstrepen’
Een goede verstandhouding met collega’s, leidinggevenden of klanten maakt je werkdag niet alleen plezieriger, maar zorgt er ook voor dat je meer gedaan krijgt. Mirjam Wiersma, auteur van twee boeken over zakelijk flirten, vertelt hoe je jezelf op de kaart zet en mooie relaties opbouwt met anderen. Deze keer: een intern netwerk.
0 reacties
Resterende karakters 500
Log in en reageer