Twee bouwvakkers aan het werk op een bouwplaats.
Volledig scherm
Twee bouwvakkers aan het werk op een bouwplaats. © Rijnhout Media

Aantal afgegeven vergunningen voor nieuwbouwwoningen fors gedaald

Het aantal afgegeven bouwvergunningen voor nieuwbouwwoningen is in het eerste kwartaal van dit jaar fors gedaald. In vergelijking met een jaar eerder is er volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) sprake van een daling met ruim een kwart tot 12.500 vergunningen. Dat is het laagste aantal afgegeven vergunningen in drie jaar tijd.

 1. Laurens Meyer uit Etten-Leur, grootste kroegbaas van het land: ‘Mijn bedrijf wordt naar de klote geholpen’
  PREMIUM

  Laurens Meyer uit Et­ten-Leur, grootste kroegbaas van het land: ‘Mijn bedrijf wordt naar de klote geholpen’

  BREDA/ETTEN-LEUR - Het kabinet werkt aan een derde coronasteunpakket voor het bedrijfsleven, maar warm wordt Laurens Meyer uit Etten-Leur er niet van. De grootste kroegbaas van Nederland is zijn vertrouwen in de ploeg van premier Rutte helemaal kwijt. ,,Mijn bedrijf wordt naar de klote geholpen. Er is een aaneenschakeling van valse beloftes en beweringen van onze ministers.”
 2. Zelfs de magie van Hollywood brengt toeristen niet meer naar Sicilië
  PREMIUM

  Zelfs de magie van Hollywood brengt toeristen niet meer naar Sicilië

  Dit jaar precies vijftig jaar geleden streek Hollywood neer in Savoca, een slaperig dorp aan de Siciliaanse oostkust. In de plaatselijke Bar Vitelli werd Al Pacino als Michael Corleone verliefd op de lokale schone Apollonia. De bar werd in één klap wereldberoemd. Sindsdien komen er jaarlijks tienduizenden toeristen naar het dorp om de stoel die Pacino’s billen beroerde, te bewonderen. Maar dit jaar is het onwerkelijk stil.