Volledig scherm
© ANP

Aandeelhouders willen Hudson’s Bay van beurs halen

Warenhuisketen Hudson’s Bay verdwijnt mogelijk van de beurs in Toronto. Een groep aandeelhouders van het Canadese bedrijf heeft een akkoord bereikt over de terugkeer naar een niet-beursgenoteerd bedrijf.  

De groep aandeelhouders wil daar 10,30 Canadese dollar per aandeel voor neerleggen. De huidige prijs betekent een premie van een slordige 62 procent op de slotkoers van HBC op 7 juni dit jaar. Dat was de laatste dag voorafgaand aan de plannen voor een beursexit. Eerder werd 9,45 Canadese dollar per aandeel geboden.

Minderheidsaandeelhouders, onder wie de activistische investeerder Jonathan Litt, moeten nog wel akkoord gaan met het nieuwe voorstel. Wanneer de nieuwe stemming plaatsvindt, is nog niet bekend. Aan de deal hangt een prijskaartje van 1,9 miljard Canadese dollar (1,3 miljard euro).

Hudson’s Bay verkeert al langere tijd in zwaar weer. Eerder maakte de winkelketen al bekend uit Nederland te vertrekken. De opvolger van V&D opende in de zomer van 2017 de eerste filialen in ons land. Aanvankelijk mikte het winkelbedrijf op twintig vestigingen maar dat aantal werd snel teruggebracht naar vijftien. In Nederland werken er zo’n 1400 medewerkers.

  1. KLM in de fout: extra schadevergoeding voor ontslagen begeleidster van vips

    KLM in de fout: extra schadever­goe­ding voor ontslagen begeleid­ster van vips

    Luchtvaartmaatschappij KLM moet een ervaren werkneemster die beroemde artiesten en pornosterren begeleidde bij vertrek en aankomst op Schiphol een extra schadevergoeding ter waarde van 75.000 euro betalen. De vrouw, die als vip-begeleidster werkte, werd begin vorig jaar als gevolg van een arbeidsconflict ontslagen. Haar werkgever heeft daarbij ‘ernstig verwijtbaar’ gehandeld, oordeelde het Amsterdamse gerechtshof gisteren in hoger beroep.