Hollandse Hoogte / ANP
Volledig scherm
PREMIUM
© Hollandse Hoogte / ANP

Aan je spaargeld kon je dit jaar niets verdienen, maar beleggers hadden topjaar

Sparen leverde dit jaar niets op, beleggen wel. Voor wie de juiste aandelen en beurzen in portefeuille had was het zelfs een topjaar.

 1. Keerzijde papieren rietjes: stukjes laten los en belanden in keel, 400 meldingen

  Keerzijde papieren rietjes: stukjes laten los en belanden in keel, 400 meldingen

  Stukjes van papieren rietjes blijken regelmatig los te laten en bij kinderen in hun keel te komen. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft daar de laatste tijd ruim vierhonderd meldingen over binnengekregen. In bijna alle gevallen werd een drinkpakje langzaam leeggedronken. Als iemand langdurig sabbelt op een papieren rietje, kunnen delen week worden en loslaten. Volgens de toezichthouder speelt dit risico vooral onder kinderen en mensen met een beperking.
 2. Recordgroei voor detailhandel, terwijl roep om personeel toeneemt

  Record­groei voor detailhan­del, terwijl roep om personeel toeneemt

  De Nederlandse detailhandel kende in het eerste kwartaal een recordomzetgroei. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) is de enorme groei vooral te danken aan het feit dat er in de vergelijkbare periode vorig jaar nog sprake was van een lockdown waarin veel winkels de deuren tijdelijk gesloten moesten houden. Intussen kampen winkeliers door het toenemende gebrek aan personeel wel weer met nieuwe problemen.