ZorgSaam Ziekenhuis Terneuzen. Ziekenhuis Top 100. FOTO MARCO DE SWART
Volledig scherm
ZorgSaam Ziekenhuis Terneuzen. Ziekenhuis Top 100. FOTO MARCO DE SWART © Marco De Swart

ZorgSaam in Terneuzen is niet meer het beste streekziekenhuis

POLLTERNEUZEN - ZorgSaam ziekenhuis in Terneuzen, vorig jaar nog het beste streekziekenhuis van Nederland, is in de jaarlijkse Ziekenhuis Top 100 gezakt. Naar welke plek en waarom meldt de PZC morgen in een speciale bijlage.

Het beste streekziekenhuis van Nederland is het Beatrixziekenhuis in Gorinchem, het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch de beste topklinische instelling. ZorgSaam vindt het uiteraard ‘jammer’. ,,We hebben er het hele jaar door veel positieve reacties op gehad”, zegt directeur René Smit.

Hij benadrukt dat de Ziekenhuis Top 100 ‘geen wedstrijd is, maar een aanmoediging om te verbeteren’. ,,Ook vorig jaar waren er verbeterpunten en die hebben we opgepakt. Dit jaar zijn er andere punten die beter kunnen.”

Poll

De Zeeuwse ziekenhuizen zijn prima

  • Eens (73%)
  • Oneens (27%)
1663 stemmen
  1. PZC/Drvkkerylezing: Wim Daniëls vertelt over zijn roman 'Quarantaine'.
    Podcast

    PZC/Drvkkerylezing: Wim Daniëls vertelt over zijn roman 'Quarantai­ne'.

    Deze week kwam schrijver Wim Daniëls naar Middelburg voor de PZC/Drvkkerylezing. In gesprek met PZC-verslaggever Jan van Damme vertelde hij over zijn nieuwste boek, de roman ‘Quarantaine’. Bij het gesprek in boekhandel de Drvkkery was met het oog op de coronamaatregelen geen publiek aanwezig. Het interview werd wel opgenomen, zodat geïnteresseerde lezers en alle mensen die dat leuk vinden er toch van kunnen meegenieten.