Volledig scherm
stockadr politie 112 sirene © Eldridge Pentury

Witwaspraktijken in Breda: politie neemt dure Mercedes en 5.000 euro in beslag

BREDA - Een speciaal afpakteam van de politie heeft dinsdag om 16.25 uur - met toestemming van de officier van justitie - op de Haagdijk een 25-jarige Bredanaar aangehouden in verband met witwassen. Zijn auto, een Mercedes ter waarde van zo'n 40.000 euro, en ruim 5.000 euro aan contant geld dat hij bij zich had, zijn daarbij in beslag genomen.

De politie kreeg aanwijzingen dat de man zich bezig zou houden met witwaspraktijken. Verder onderzoek van de recherche leverde zodanige aanwijzingen hier van op dat de officier van justitie toestemming gaf voor de beslaglegging en om de Bredanaar aan te houden. De verdachte werd, nadat een verklaring van hem was opgenomen, rond 23.00 uur weer in vrijheid gesteld. Er wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Witwassen
Witwassen is het uitvoeren van transacties om de herkomst van illegaal verkregen geld te verbergen. Het gaat om geld afkomstig van criminele activiteiten zoals drugshandel, mensenhandel, diefstal, sociale en fiscale fraude.

 

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Poll

Als de boeren de aanvoer naar de supermarkt blokkeren, zijn ze mijn sympathie kwijt

Als de boeren de aanvoer naar de supermarkt blokkeren, zijn ze mijn sympathie kwijt

  • Eens (48%)
  • Oneens (52%)
1401 stemmen