Verslaggever Nico Schapendonk houdt van zijn baan: ,,Journalistiek is het enige wat ik echt leuk vind, het enige wat allesomvattend is."
Volledig scherm
Verslaggever Nico Schapendonk houdt van zijn baan: ,,Journalistiek is het enige wat ik echt leuk vind, het enige wat allesomvattend is." © Pix4Profs/Marcel Otterspeer

‘Politiek is leuker om te volgen dan welke soap dan ook’

Even voorstellenPolen, Noorwegen, Duitsland en Engeland: regioverslaggever Nico Schapendonk (57) is al op veel plekken geweest voor zijn werk bij de krant. Toch doet hij net zo lief verslag van zijn eigen Breda, en dan met name de politiek. ,,Dat gaat hard tegen hard. Dat is leuker dan welke soap dan ook.”

 1. Hoe John Bas zijn columns schrijft: ‘Sommigen vinden me brutaal, grof gebekt’
  achter de schermen

  Hoe John Bas zijn columns schrijft: ‘Sommigen vinden me brutaal, grof gebekt’

  Net toen ik alle vertrouwen in de mensheid begon te verliezen, ging de telefoon. John Bas. Je weet wel, die van dat roze overhemdje. Vandaag moest hij een keer niet op pad met mevrouw Bas voor een nieuwe badkamer. En ook niet voor een nieuwe auto. Hij zat met een writersblock. Weer een column ophangen aan zijn vrouw, te makkelijk. Nee, dan dat hijgende jongmens maar eens terugbellen dat hem al dagen lastigviel met de vraag: hoe doe je dat toch die columns.
 1. Belgen zorgen voor topdrukte bij notarissen: 'Belastingvrij schenken via Nederland straks verleden tijd'
  Play

  Belgen zorgen voor topdrukte bij notarissen: 'Belasting­vrij schenken via Nederland straks verleden tijd'

 2. Horeca gooit 17 januari de deuren open: 'We gaan open of we gaan failliet'
  Play

  Horeca gooit 17 januari de deuren open: 'We gaan open of we gaan failliet'