Jan Martens in gesprek met voormalig Heroes Den Bosch-basketballer Maarten Bouwknecht in sportcentrum De Maaspoort.
Volledig scherm
Jan Martens in gesprek met voormalig Heroes Den Bosch-basketballer Maarten Bouwknecht in sportcentrum De Maaspoort. © Ingrid Martens

Jan Martens is sportverslaggever: ‘Tour de France is het leukste wat ik ooit gedaan heb’

Achter de schermenSportief talent heeft hij zelf niet, maar Jan Martens (52) uit Hoeven heeft wél het talent om over sport te schrijven. Inmiddels is hij al veertien jaar sportverslaggever bij BN DeStem. ,,Die passie, de emotie en de bereidheid om veel opzij te zetten voor hun sport; dat vind ik zo mooi aan het schrijven over sporters.”

  1. Een dagje persconferentie door de ogen van onze politiekverslaggever Edwin van der Aa
    Achter de Schermen

    Een dagje persconfe­ren­tie door de ogen van onze politiek­ver­slag­ge­ver Edwin van der Aa

    Edwin van der Aa (44), politiek verslaggever van het AD en de regionale kranten, heeft in het coronatijdperk tientallen ‘persconferenties van Rutte’ bijgewoond en er voor de lezers verslag van gedaan. De volgende persconferentie staat alweer op stapel. Het zijn pittige tijden; voor de politiek, maar ook voor de journalistiek. ,,Corona is de grootste zorgcrisis ever in ons land. Nu zijn we het wel gewend om sprintjes te trekken, maar dit is echt een marathon. Ik noem corona de Olympische Spelen voor politieke zorgverslaggevers.”