Volledig scherm
Rint Wagenvoorde (voorgrond) schoffelt met wethouder Saskia Schenk in het kader van NLdoet. © Tim van Boxtel

'Het was best een verloederde wijk, maar dat is flink verbeterd'

ROOSENDAAL - Rint Wagenvoorde (63) woont sinds 2000 in de Westrand. ,,Het was best een verloederde wijk, maar dat is de afgelopen jaren flink verbeterd. Dat komt vooral door de activiteiten die georganiseerd worden. Door het Huis van de Westrand, woonzorgcentrum St. Elisabeth en ons", vertelt de voorzitter van de bewonerscommissie Rubens. 

,,Zo'n gezamenlijke lunch of avondmaaltijd is bijvoorbeeld heel belangrijk. Het zorgt voor verbinding. Mensen komen met elkaar in gesprek, eenzaamheid is toch een groot probleem in deze wijk. En alleen eten is ook maar zo alleen." Hij heeft het idee dat mensen in de wijk elkaar al meer opzoeken dan voorheen. ,,Er is meer samenhang. Buren gaan bij elkaar op bezoek, ik zie meer contact over en weer."

Wagenvoorde zit in de bijstand, maar doet veel vrijwilligerswerk. Hij organiseert een hoop, brengt mensen in contact met elkaar en gaat soms gewoon even 'papier prikken bij De Stok'. ,,Het geeft mij voldoening om iemand te helpen. Ik ben wel een aanpakker." Zo organiseerde hij vrijdag in het kader van NLdoet een activiteit om de omgeving op te leuken met wat bloemen en planten, waarbij hij onder meer hulp kreeg van studenten uit Breda. Ook kwam wethouder Saskia Schenk nog even langs om te helpen. ,,Hier wonen veel ouderen, die kunnen zelf niet zo veel meer doen maar waarderen het wel. Ik zelf ook, als ik vanaf mijn balkon naar buiten kijk", zei hij al schoffelend en wiedend. Zaterdag organiseerde hij met de bewonerscommissie ook nog een high tea voor de buurt.

Hij vindt de Westrand een fijne wijk om in te wonen. ,,Dicht bij de stad, maar je wandelt ook zo het buitengebied in." Ook geniet hij van alle culturen om zich heen. ,,Als ik door de straten loop en uit een Turks café muziek hoor, krijg ik een vakantiegevoel."

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

poll

Het nieuwe Roosendaalse liedje van Van Alles Wa is een van de beste carnavalsliedjes

Het nieuwe Roosendaalse liedje van Van Alles Wa is een van de beste carnavalsliedjes

  • Eens (54%)
  • Oneens (46%)
473 stemmen