Volledig scherm

8 november: Debatavond in Oostburg

In het ontvangstcentrum van Golfclub Oostburg vindt op vrijdagavond 8 november een debatavond plaats over duurzaamheid in de Zwinregio.

Duurzaam Groede presenteert de stand van zaken te presenteren omtrent een onderzoek dat zij hebben uitgezet naar een duurzaam West Zeeuws-Vlaanderen. De stichting stelde drie vragen: hoe kan landbouw en recreatie duurzamer worden gemaakt, hoe kan er meer duurzame energie worden opgewekt en hoe kan de natuur beter worden beschermd of ontwikkeld? Met die vragen ging de stichting naar de Wetenschapswinkel van Wageningen University & Research (WUR).

De afgelopen maanden onderzochten vooral landschapsarchitectuurstudenten wat er gebeurt op het gebied van duurzaamheid in de landbouw- en recreatiesector. De komende maanden wordt nagegaan hoe deze sectoren mogelijk duurzamer kunnen werken in de toekomst richting 2030 en 2050.

De avond begint om 19.30 uur. Aanmelden kan via secretariaat@newbabylon3.nl.

  1. 12-jarige jongens op rooftocht in Middelburg; naast rugzak stelen ze ook milkshake en frietjes

    12-jarige jongens op rooftocht in Middelburg; naast rugzak stelen ze ook milkshake en frietjes

    MIDDELBURG - De twee 12-jarige jongens uit Middelburg die gisteravond zijn aangehouden voor het bestelen van een 11-jarige jongen met geweld hebben nog meer op hun kerfstok. Terwijl ze door de politie werden gezocht, beroofden ze ook nog eens twee jongens van hun frietjes en milkshake. Het onderzoek loopt nog, maar de twee worden verdacht van het plegen van beroving met geweld en poging beroving.