Volledig scherm
Fantasea in 2018: Yves Goossens als gothic fantasiefiguur, met vriendin Hilde Hoogland. © Camile Schelstraete

8 juni: Fantasea Breskens

BRESKENS - Schrik niet als u zaterdag 8 juni ietwat bijzondere figuren ziet bij de Veerhaven in Breskens. Grote kans dat er op die dag  zeemeerminnen, elfjes en kasteelheren rondlopen. 

Het Veerplein verandert tijdens Fantasea namelijk in een heuse fantasiewereld, waarbij bezoekers ook in de meest creatieve outfits zullen verschijnen. Een vast thema is er in principe niet. Zoals organisator Petra Selis, van Centrum QI in Breskens vorig in deze krant jaar zei: ,,Iedereen mag in de rol kruipen die hij of zij zelf wil.” 

Inspiratiebron voor Fantasea zijn vergelijkbare festivals als Elfia en Castlefest, waar duizenden mensen op afkomen. Vorig jaar waren de weersomstandigheden matig te noemen. Desondanks was de opkomst goed en komt er dit jaar dus een herhaling. Bezoekers kunnen niet alleen van elkaar, maar ook van verschillende optredens genieten. Zo zijn er dit jaar onder andere Ierse dans en een buikdansact. En dat alles tegen het fraaie decor van de Westerschelde.

Zaterdag, Centrum QI Breskens, 11.00-23.00 uur

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Dodelijk coronavirus laat familie Blok niet los: ‘Ons avontuur zit er helaas nog niet op’
    PREMIUM

    Dodelijk coronavi­rus laat familie Blok niet los: ‘Ons avontuur zit er helaas nog niet op’

    OOST-SOUBURG - De boodschappen hoeven niet meer aan de voordeur te worden gehangen, de mondkapjes mogen af. De verplichte quarantaine van de familie Blok uit Oost-Souburg zit er op, het avontuur nog lang niet. Van opluchting is nog geen sprake. ,,Hoe reageren mensen als ik moet kuchen in de supermarkt? Raken ze dan in paniek?”, is een van de vragen waar Henry Blok nog mee worstelt. ,,Ik hoop niet dat mensen keihard wegrennen als ze me zien.”