De Markt bij museum Het Warenhuis in Axel is één van de plekken waar het zaterdag gebeurt tijdens het festival Voor Altied Jong, archieffoto van eerder evenement op de Markt.
Volledig scherm
De Markt bij museum Het Warenhuis in Axel is één van de plekken waar het zaterdag gebeurt tijdens het festival Voor Altied Jong, archieffoto van eerder evenement op de Markt. © Camile Schelstraete

5 oktober: Nieuw festival Voor Altied Jong in centrum Axel

AXEL - Kom in beweging, dat is de oproep achter het eerste, grootschalige festival voor zestigplussers én andere leeftijden komende zaterdag vanaf 10.30 uur in Axel.

Voor Altied Jong is het evenement gedoopt. Live muziek, modeshows, proeverijen en oud-Hollandse spelen zijn enkele ingrediënten. Onder meer fanfare Hosanna, zangeres Sanne Pronk, seniorenorkest Jeugd van Toen en accordeonist Joop van der Putten treden op. Ook is er een meezingsessie, een Singalong, op de Markt om 14.30 uur. Een rollatorrace is er verder en Veilig Verkeer Nederland geeft rijcursussen e-bike- en scootmobiel. Vanaf 16.00 uur volgt tot slot tegen betaling een sneukeltocht langs horecazaken in Axel, met hapjes, drankjes en vertellingen.

Ondernemersvereniging Axclusief tekent met Citymarketing Terneuzen en stichting RCOAK voor de organisatie. ,,We willen zestigplussers een gezellige dag bieden", legt Ingeborg Spuesens van Axclusief het achterliggende idee uit, ,,en laten zien, ook met sportschool Anytime en welzijnsorganisatie Aan-Z, dat er voor hen heel veel te doen is.”

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Discriminatie is soms een goedbedoelde opmerking die net niet lekker landt: ‘Goh wat spreek jij goed Nederlands’
    PREMIUM

    Discrimina­tie is soms een goedbedoel­de opmerking die net niet lekker landt: ‘Goh wat spreek jij goed Nederlands’

    MIDDELBURG - Hij stierf bijna 7.000 kilometer hier vandaan. Toch is de dood van de Amerikaan George Floyd ook in Zeeland geen ver-van-mijn-bed-show. Ook hier neemt racisme toe, blijkt uit recent onderzoek. In Zeeland ging het vorig jaar nog om 300 meldingen. ,,Nog regelmatig krijg ik te horen: ga terug naar je eigen land. Waar moet ik dan heen? Ik kom hier vandaan”, zegt Angelique Duijndam, medeorganisator van de demonstratie Black Lives Matter, maandag in Middelburg.