5 en 6 oktober: Weekend van de Wetenschap in Portaal van Vlaanderen

Het Portaal van Vlaanderen in Terneuzen doet zaterdag en zondag mee met het Weekend van de Wetenschap. Organisaties die Europese subsidie ontvangen, zetten dan hun deuren open.

Het Portaal van Vlaanderen is een interactief informatiecentrum over en bij het sluizencomplex, en over de bouw van de Nieuwe Zeesluis, die volop bezig is. De opening van het Weekend is zaterdag om 10.00 uur in het Portaal. Gerard van Harten, oud-bestuursvoorzitter van Dow, gaat in op het thema ‘Zeeland en Europa'.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Discriminatie is soms een goedbedoelde opmerking die net niet lekker landt: ‘Goh wat spreek jij goed Nederlands’
    PREMIUM

    Discrimina­tie is soms een goedbedoel­de opmerking die net niet lekker landt: ‘Goh wat spreek jij goed Nederlands’

    MIDDELBURG - Hij stierf bijna 7.000 kilometer hier vandaan. Toch is de dood van de Amerikaan George Floyd ook in Zeeland geen ver-van-mijn-bed-show. Ook hier neemt racisme toe, blijkt uit recent onderzoek. In Zeeland ging het vorig jaar nog om 300 meldingen. ,,Nog regelmatig krijg ik te horen: ga terug naar je eigen land. Waar moet ik dan heen? Ik kom hier vandaan”, zegt Angelique Duijndam, medeorganisator van de demonstratie Black Lives Matter, maandag in Middelburg.